שוק טלה צלויההנצלית בתנור חם עם לקט ירקות אביביים
צילום: "בישולים"- בית הספר הגבוה לקולינאריה
|
המצרכים (4 מנות):
לתוספת
אופן ההכנה:1 מבקשים מהקצב להסיר את עצם הירך מהנתח, קושרים את הנתח באמצעות חוט קשירה, מורחים אותו בשן השום, ממליחים ומפלפלים, מפזרים מעט שמן זית וצולים בתנור בחום 180 מעלות כ- שעה. 2 מביאים סיר גדול עם מים לרתיחה, מוסיפים לו מלח ומבשלים כל ירק בנפרד עד שהוא רך אך לא רך מדי. מצננים במים קרים, מסננים ושומרים את כל הירקות יחדיו בתבנית. מוסיפים את הזיתים המגולענים. 3 כשבשר שוק הטלה מוכן, מניחים אותו למנוחה כ-30 דקות, מעבירים את הירקות לתבנית הצלייה ומחממים אותם במיצי הצלייה ומגישים עם חרדל חזק. >> לעוד עיקריות מומלצות לארוחת החג. |