רגע לפני שהמריא אמש (חמישי) לביקור מדיני בברזיל, ראש הממשלה בנימין נתניהו שיגר עקיצה לעבר הרמטכ"ל לשעבר בני גנץ על רקע המפלגה החדשה שהקים. כשהתבקש להגיב על הקמת המפלגה החדשה, נתניהו השיב כי "עם כל הכבוד אני לא מתערב כיצד השמאל מחלק את הקולות שלו".
כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות
אתמול רשם גנץ את מפלגתו "חוסן לישראל" ברשם המפלגות. לפי הרישום מטרות המפלגה הן: "המשך ביסוס וחיזוק מדינת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית לאור החזון הציוני, כפי שבא לידי ביטוי במגילת העצמאות, תוך קביעת ושינוי סדר העדיפויות הלאומי בנושאים הבאים - חינוך, פיתוח תשתיות לאומיות, חקלאות, חוק, משפט וביטחון פנים, מדיניות רווחה, שלום וביטחון". בסקרים זוכה המפלגה לכ-16 מנדטים, ומוצבת במקום השני אחרי הליכוד.
אמש פורסם במהדורה המרכזית כי גנץ ממשיך במאמצי החיבורים שלו, כשבראש המחוזרים מככבת חברת הכנסת אורלי לוי-אבקסיס עם מפלגתה החדשה "גשר". השניים כבר נפגשו מספר פעמים, אך כרגע לא נראה שלוי-אבקסיס כל כך מעונייינת בחיבור הזה. היא שואפת לצאת לדרך עצמאית.
למרות הקמפיינים שקוראים לו לכרות "מגה-בריתות", גנץ לא מעוניין לצרף למפלגתו דמויות כמו ראש הממשלה ושר הביטחון לשעבר אהוד ברק וגם לא לחבור ליו"ר יש עתיד יאיר לפיד או למחנה הציוני. הוא דווקא מחפש חיבורים שהם קטנים ופשוטים יותר אך אפקטיביים לא פחות.
שלשום פורסם לראשונה במהדורה המרכזית כי הרמטכ"לים לשעבר בני גנץ ומשה (בוגי) יעלון נמצאים במגעים מתקדמים לריצה משותפת בבחירות הקרובות - אולם האם האידיאולוגיות שלהם יאפשרו זאת? כפי שפורסם בחדשות עשר, בנאום שנשא גנץ בכנס של הקהילה היהודית במקסיקו הוא הביע עמדות המתאימו לאלה של המחנה הציוני.
"פתרון הסכסוך הישראלי-פלסטיני צריך להיות בראש סדר העדיפויות של ממשלת ישראל", אמר אז גנץ. "האינטרס מספר אחת שלנו הוא למצוא פתרון מבלי להתפשר על צורכי הביטחון".
"אין פתרון לסכסוך בעשורים הקרובים"
אולם בספרו של יעלון, "דרך ארוכה קצרה" שיצא בהוצאה מחודשת שלשום, נשמע כי דעותיו ממוקמות בקצה ימני הרבה יותר של המפה הפוליטית. "אין היום הנהגה פלסטינית שמתכוונת באמת לפתרון שתי המדינות, אלא להקמת ישות ערבית במקומה ועל חורבותיה של ישראל", הוא כותב.
יעלון ממשיך לכתוב כי "כפועל יוצא, ברור לחלוטין שאין אפשרות להגיע לפתרון אמת של הסכסוך בעשור הקרוב או בעשורים הקרובים. ליישוב הסכסוך הישראלי-פלסטיני אין להתייחס במונחים של 'פתרון' בעתיד הקרוב, אלא במונחים של 'ניהול סכסוך'".
עוד הוא כותב: "בכל מכון מחקר שאליו הגעתי, בישראל ובארצות הברית, ביקשתי מעוזרי המחקר שלי לחפש ציטוטים של מנהיגים פלסטיניים שאמרו שמבחינתם סופו של התהליך המדיני הוא שנחיה זה לצד זה, וקווי 67' הם סוף הסכסוך וקץ התביעות. איש עוד לא מצא לי ציטוט כזה. אני יודע שמאכזב לשמוע את זה, במיוחד בקרב מי שתמך בהסכמי אוסלו, אבל עדיף להתאכזב מאשר להתעלם מהמציאות ומהאמת".
לכאורה, יש היגיון בחבירה בין שני בכירי מערכת הביטחון לשעבר. רשימת רמטכ"לים תיתן מענה לסדר יום ביטחוני וגם יהיה קשה להדביק לה דימוי שמאלני כשמדובר ביעלון. בשלב זה, כך מסתמן, גנץ לא מעוניין לחבור למחנה הציוני או ליש עתיד. עם זאת, יעלון הבהיר בעבר כי אין לו כוונה להיות דמות זניחה באף מפלגה בה ירוץ, ולכן לא ברור כיצד יתיישבו שתי האידיאולוגיות הביטחוניות תחת רשימה אחת.