ישראל בדרך לבחירות 2019: כבר מספר שבועות מדברים במערכת הפוליטית על חיבורים אפשריים בגוש המרכז-שמאל. הציר המרכזי בדיונים על חיבורים פוליטיים הוא בני גנץ הדמות הפוליטית הכי מחוזרת. הערב (רביעי) פורסם לראשונה במהדורה המרכזית כי גנץ נמצא במגעים מתקדמים מול עוד רמטכ"ל לשעבר - משה (בוגי) יעלון. לפי ההערכות, הסיכויים לחבירה בין השניים גבוהים: גנץ ויעלון סירבו להגיב לפרסום.
כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות
בשבועות ובימים האחרונים התקיימו מפגשים משמעותיים בין גנץ ויעלון ובין סביבותיהם. הדיון הוא על ריצה ברשימה משותפת - כל אחד מהם צפוי להביא את מפלגתו ולשלב ביניהן בשיבוץ, כאשר גנץ צפוי לעמוד בראש. ההיגיון בחיבור בין השניים רב: רשימת רמטכ"לים שתיתן מענה לסדר יום ביטחוני, וגם קשה להדביק לה דימוי שמאלני כשמדובר ביעלון. בשלב זה, כך מסתמן, גנץ לא מעוניין לחבור למחנה הציוני או ל"יש עתיד".
הערב התראיין יו"ר המחנה הציוני, אבי גבאי, למהדורה המרכזית והכחיש את הדיווחים לפיהם הציע לגנץ את ראשות המפלגה. עוד הצהיר גבאי כי יישאר בתפקידו: "יהיה בקלפי פתק של המחנה הציוני עם אבי גבאי".
רק אתמול הכריז יעלון על הקמת מפלגה בראשותו. בסרטון שהעלה לרשתות החברתיות אמר: "זה הזמן שלנו לקחת אחריות". הדברים מגיעים על רקע החלטת ראשי הקואליציה לפזר את הכנסת ולצאת לבחירות ב-9 באפריל. "אני יוצא לדרך בראש מפלגה", אמר השר לשעבר. "זאת תהיה מפלגה בלי קונצים. כל חיי הייתי החייל של המדינה, אני קורא לכם להיכנס יחד איתי מתחת לאלונקה ולהביא תקווה לישראל. הגיע הזמן למנהיגות אחרת".
עוד בסרטון הבטיח יעלון כי יציג בקרוב רשימה למפלגתו החדשה: "רשימה בה תמצאו את ארץ ישראל הטובה, הערכית ונקיית הכפיים". כבר בסרטון התייחס יעלון לאפשרות שישלב כוחות עם מועמדים אחרים: "אני גם קורא לחבירות ושילובי כוחות כדי להציב אלטרנטיבה להנהגת המדינה ופועל לקדם זאת".
מהסקר שפורסם אתמול במהדורה המרכזית עולה כי אילו הבחירות היו מתקיימות היום, הליכוד בראשות נתניהו הייתה נותרת המפלגה הגדולה בישראל עם 29 מנדטים. מיד אחריה, מפלגה בראשותו של גנץ עם 16 מנדטים.
הסקר, שערכו מנו גבע וד"ר מינה צמח ממכון מדגם בשיתוף איי-פאנל, בחן גם את השפעתה של הכניסה הצפויה של הרמטכ"ל לשעבר בני גנץ למערכת הפוליטית: אילו הבחירות היו מתקיימות היום וגנץ היה מצטרף למחנה הציוני, הליכוד בראשות נתניהו מתחזקת ב-2 מנדטים ועולה ל-31. במקרה כזה, המחנה הציוני גם מתחזקת ומטפסת ל-25, ויש עתיד של לפיד הייתה נותרת עם 11 מנדטים.