מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

דג מרוקאי חריף

מתכון למאכל מרוקאי חגיגי, קדרת דגים ברוטב אדום עם פלפל חריף, פפריקה ועשבי תיבול

|אוצר מאכלי העדות, על השולחן| פורסם10:54
דג חריף של גיא פרץ (צילום: דניה ויינר, אוצר מאכלי העדות, על השולחן)
צילום: דניה ויינר, אוצר מאכלי העדות, על השולחן

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (6 מנות):

  • 6 דגי דניס (או בורי, מוסר, בס או אמנון) פרוסים לסטייקים (עם האדרה) עם הראש והזנב
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 2 פלפלים אדומים חתוכים גס
  • 2 פלפלים אדומים חריפים חצויים
  • 10 שיני שום קלופות
  • 1 כוס עלי כוסברה קצוצים גס
  • 1 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים גס
  • 2 כפות פפריקה מרוקאית
  • מלח

להגשה:

  • 1 לימון פרוס

אופן ההכנה:

1מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים את שני סוגי הפלפלים ושום כ-2 דקות עד שעולה ריח. מוסיפים עשבי תיבול, מתבלים בפפריקה ומלח ומטגנים קלות.

2מוסיפים 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הדגים לרוטב. מכסים ומבשלים כ-25 דקות עד שהדג עשוי והרוטב מסמיך.

3מגישים בצלחת עמוקה בלוויית פרוסות לימון.

גיוון: אם משתמשים בפילטים, מכינים תחילה את הרוטב וכשהוא מוכן, מוסיפים את הפילטים ומבשלים 10-8 דקות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il