אופן ההכנה: 1. מעבדים במהירות את כל מרכיבי הבצק עד לקבלת גוש ונותנים לו להתקרר חצי שעה. 2. מרדדים את הבצק לעלה דק בעובי 3 מ"מ ואופים בתנור שחומם מראש ב- 180 מעלות כ- 20 דקות עד להזהבה. 3. מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה, מוסיפים את התמצית וניל ומקפלים פנימה את גבינת המסקרפונה. 4. צולים את התאנים כחצי דקה על מחבת פסים על הצד החתוך. סידור המנה: 1. קורצים מהבצק האפוי מלבנים בגודל 8 על 3 ס"מ ועל המלבן הראשון שמים שכבה יפה של הקרם מסקרפונה. 2. מסדרים שלושה חצאי תאנים, מניחים מעל עוד שכבה של בצק, קרם ותאנים ומפזרים מעל הכול את אבקת הסוכר והפיסטוקים.