עוגת גבינה עשירהעוגה נימוחה, כשרה לפסח, עם מלית יציבה וקטיפתית, שמשלבת גבינה לבנה וגבינת שמנת![]()
צילום: דניאל לילה, על השולחן
|
אפשר להכין את העוגה גם עם בסיס של בצק פריך (בכל ימות השנה), שאותו אופים לפני שמוסיפים את המלית. המצרכים :
לעוגה:
לציפוי:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. 2 מכינים את המלית ואופים: מקציפים חלבונים וכוס סוכר כ-5 דקות לקצף יציב אך לא יבש. מעבירים לקערה אחרת. 3 שמים בקערת המיקסר גבינות, חלמונים, את הסוכר הנותר, אינסטנט פודינג וקורנפלור. מקציפים לתערובת אחידה. 4 מקפלים את קצף החלבונים לתערובת הגבינות ויוצקים לתבנית. 5 אופים כשעה עד שהעוגה מזהיבה אבל עדיין רוטטת מעט במרכזה. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתוכו לפחות 3 שעות. מוציאים, מכסים בניילון נצמד ומקררים למשך הלילה. 6 מכינים את הציפוי: מקציפים את החומרים לקרם יציב, יוצקים על העוגה ומחליקים. הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
![]() |