תגובות (48 תגובות ב-35 דיונים) | סגור |
יש רק עוגת גבינה אחת שאני מכינה קרוב ל40 שנה ואני לא מחליפה אותה בשום דבר. למדתי להכין אותה מסיפרה הראשון של רות סירקיס "מהמטבח באהבה" אבל מה שעשיתי הוא שצרפתי חומרים משלושת המתכונים של עוגות הגבינה שנתנה שם ועשיתי מהם מתכון שלי. נדצק הוא בצק פריך כמו לעוגת הגבינה שלה והדבר המיוחד שהוספתי הוא קצפת של שמנת מתוקה - 200 מ"ל שמנת מתוקה מוקצפת עם 2 כפיות סוכר לקצף יציב שאותו אני מאחדת עם תערובת הגבינה, מה שעושה את העוגה הזו אורירית ולא מוצקה כמו יציקה. ולא צריך המון קורנפלור או קמח כדי ליצב את תערובת הגבינה מספיקה כף קמח אחת גדושה ולא יותר ועוד משהו חשוב הוא מיץ הלימון שבאמת מוסיף המון לתערובת הגבינה. ועוד משהו חשוב הוא זמן האפיה. לא יותר משעה אלא פחות משעה ולתת לעוגה 10 דקות לנוח בתנור. לאפות על 150 או 160 מעלות ולא יותר ולא להוריד ולא להעלות את הטמפרטורה כל זמן האפיה. ובוודאי שלא לפתוח את הדלת. ועוד משהו מעניין שאני הולכת לנסות היום. בגלל שעוגת הגבינה שלי עולה מעבר לתבנית תמיד ולפעמים היא גם מתפוצצת מצאתי שני פתרונות. האחד הוא תבנית בקוטר 25 ס"מ ובגובה 10 ס"מ שאותה אני הולכת לנסות היום - הישגתי באמזון - ועוד משהו חשוב. לשים בתחתית תנור האפיה תבנית קטנה עם מים רותחים כדי שיהיו אדים בתנור בזמן האפיה אז העוגה עולה יפה וישר ולא מתפוצצת. בתיאבון.
שרה 13/08/17 | 07:48את כל המתכונים שאת מכירה לעוגות גבינה אפשר לשנות בשימוש בקמח תפוחי אדמה בתערובת של קורנפלור או קמח תירס טחון דק או קמח אחר שאין בו גלוטן שאת מכירה. פשוט להפוך את הקמחים שמצורפים למתכונים לקמחים בלא גלוטן והשאר אותו דבר גם בתערובת הגבינה לא צריך קמח רגיל אפשר להוסיף קצת קורנפלור כי התפקיד שלו בתערובת הגבינה הוא לאחד ולייצב את הגבינה בזמן האפיה שלא "תישפך" אחרי האפיה ותישאר יציבה. הכמויות של הקמחים החלופיים נשארות אותו דבר. ומקווה שאבקת אפיה לא גורמת לך בעיות אז את יכולה להוסיף אותה לבצקים של העוגות השונות לפי העוגה שאת רוצה להכין. ועוד עצה קטנה: הוסיפי לתערובות של עוגות הגבינה שלך שמנת מתוקה מוקצפת עם 2 כפיות סוכר, זה משדרג את העוגה בזה שזה עושה אותה אורירית. ולא לאפות יותר מ45 עד 50 דקות. ולא על טמפרטורה גבוהה מידי 160 מעלות מספיק. ואם אפשר אז להוסיף גם תבנית עם מים חמים פנימה שתיצור אדים אז העוגה לא תיפול ולא תעלה יותר מידי.
שרה 13/08/17 | 08:00היי מאקו אפשר שתגידו מה המתכון לעוגת פררומרושה שנמצאת בכתבה? לא ראיתי את המתכון שלה...
נוי 23/05/17 | 10:04אני מכינה עוגות גבינה כמעט כל שבוע הגבינה היחידה שהוכיחה את עצמה היא הגבינה של מחלבת הכפר הירוק יש משהו בגבינות שלהם שאין בשום מקום!!! ממליצה מאוד! :)
שרית 02/03/13 | 22:55