מרק אפונה וחזה אווזאם היה לנו שקל על כל פעם שאכלנו מרק אפונה מעולה, היינו אנשים עם מעט מאוד שקלים בארנק. כולם מצליחים איכשהו לפשל עם מרקי אפונה, גם כשהם ממש קלים להכנה. אז לא עוד - מצאנו עבורכם מתכון שעושה את העבודה
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
|
המצרכים (8 מנות):
אופן ההכנה:1 חותכים את כל הירקות לקוביות (הגודל לא עקרוני מכיוון שהמרק עובר טחינה). מחממים מעט שמן זית בסיר ומטגנים את הבצל והכרשה 2 דקות. מוסיפים סלרי, גזר ותפוח אדמה ומאדים כ-5 דקות נוספות. 2 מוסיפים אפונה יבשה, עלי דפנה ופטרוזיליה, מערבבים ומוסיפים מים עד לגובה 5 ס"מ מעל הירקות. מתבלים במלח ופלפל, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה. 3 כשכל הירקות רכים לגמרי טוחנים את המרק במעבד מזון או עם בלנדר מוט, עד לקבלת מרקם חלק. מחזירים את המרק לסיר, מתקנים תיבול ומוסיפים את האפונה הטרייה. מביאים לרתיחה נוספת ומבשלים על אש קטנה כ-3 דקות. 4 להגשה: חותכים את חזה האווז לרצועות דקות ומטגנים עד להזהבה במעט שמן זית. יוצקים את המרק לצלחת עמוקה, מפזרים את חזה האווז המטוגן ומקשטים בנענע קצוצה. >> בשבוע שעבר הכנו כאן סיר ביתי של פרגיות עם חומוס, זיתים ולימון |