לא משנה לאיזה חדר כושר תכנסו בארץ או בכל מקום אחר בעולם המערבי; אם תגשו לאזור המשקולות תגלו שאחוז הנשים שנמצאות שם ומרימות משקלים הוא כמעט אפסי. נדיר למצוא נשים באזורי המשקולות בחדרי כושר. איפה כן תמצאו אותן? בשעורי סטודיו מרימות 2-6 קילו לאורך עשורים.
רוב הנשים באות לחדר כושר במטרה לרדת במשקל ולהתחטב, שזו לעיתים דרך אחרת להגיד שהן באות בשביל להיות קטנות יותר ומצומצמות יותר ממה שהן עכשיו. אני חלילה לא מבקרת נשים שרוצות לרדת במשקל - אני בעצמי ירדתי 40 קילו. זה רצון לגיטימי. הבעיה שלי היא שחיזוק וכוח לא מקבלים מספיק מקום ותשומת לב באימונים של נשים. חדר כושר אמור להיות בדיוק בשביל זה: בשביל להתחזק ולשפר את הכושר.
גם גברים באים לחדר כושר כדי לרדת במשקל ולהתחטב אבל הם תמיד ירצו גם להתחזק, ולכולנו זה מובן מאליו כי גבר צריך להיות חזק ולכן חשוב שהוא יעבוד על השרירים שלו ויפתח אותם, בלי לחשוש מביוש גופני.
גם לנשים יש שרירים, בדיוק כמו לגברים, וגם נשים צריכות להיות חזקות, ולו רק כדי שפעילויות יומיומית יהפכו להיות יותר קלות: עלייה במדרגות, סחיבת שקיות מהסופר, פתיחת צנצנות ועוד ועוד - אין סיבה שהדברים האלו ואחרים לא יהיו גם לך יותר קלים. אימון כושר הכולל אימוני כוח, הרמת משקולות וכד' עושה בדיוק את זה!
אנחנו כל כך רגילות שגברים הם אלו שמבצעים אימוני כוח, וזה נראה לנו כמו משהו שמומלץ לכל גבר לעשות כדי שיהיה חטוב וחזק, בעוד שאנחנו הנשים אפילו לא מודעות לכך שאימוני כוח חשובים לנשים יותר מאשר לגברים.
למה? נשים יותר מגברים נמצאות בקבוצת סיכון לחלות באוסטאופורוזיס. אוסטאופורוזיס היא מחלה הגורמת לירידה בצפיפות העצם ומעלה את הסיכון לשברים. המחלה מופיעה בעיקר אצל נשים אחרי הפסקת המחזור החודשי. למחלה אין תרופה אבל יש דרכים למנוע ממנה להתקדם, כשבראש ובראשונה נמצא אימון כוח.
אימון כוח בונה עצם ומוסיף לדחיסות ולעמידות של עצם בעוד שאוסטאופורוזיס גורמת להריסת עצם. אבל חוץ מהעניין הבריאותי שאימון כוח מספק (ומניעת אוסטאופורוזיס זה רק קצה הקרחון של היתרונות הגלומים באימון כוח), אימון כזה יכול לשנות לנשים את הגישה לחיים. לבוא לחדר כושר ולהרים במשך שנים (שימו לב שאני מציינת שנים כי כמובן שבתור התחלה זה הגיוני) 2-6 קילו בלי להתקדם במשקלים זה לא טבעי וזה צריך להדליק נורה אדומה כי אם אתן מתאמנות אתן אמורות להתקדם ולהשתפר בכל מדד שעליו אתן עובדות – גם משקלים.
זה אולי יגרום לכן להראות טוב ולהרגיש שאתן מתאמנות גם בלי אימון כוח, אבל מה עם הבריאות שלכן? למה זה בסדר שגברים יתחזקו, יהיו בריאים ויהיה להם יותר קל בפעילויות יומימיות ואתן לא? למה אתן צריכות לחשוב רק על המראה שלכן ולא גם על הבריאות שלכן? מה תשיגו מלהיות חלשות? תתאמנו, כי זה בריא, כי זה כיף וכי מגיע לכן הטוב ביותר.
הכותבת היא מאמנת כושר ומרצה לאורח חיים בריא