במחוזותינו, אין כמעט יום בו לא רלוונטי לדבר על אמצעי רגיעה. מיתון, משבר המים, התרעות ביטחוניות, תאונות דרכים - יש לנו מספיק סיבות להרגיש בלחץ. לטוב או לרע, אפשר לומר שלמדנו להסתדר עם זה איכשהו, להתרגל לעומס ולמתח התמידיים. ובכל זאת כולנו עוברים לפעמים תקופות של מתח וחשש גבוהים במיוחד בהן לא רק חרדה מלווה אותנו, אלא גם רגשות חזקים אחרים שהופכים אותנו חסרי מנוח: צער, שאיפת נקם, ריגוש שבהפגנת העוצמה, ולא פעם מדובר בתערובת מבלבלת של רגשות סותרים.
לא מפתיע, אם כך, שלא מעט משיחות היום שלנו סובבות סביב תכשירים שונים המסבים רוגע, מתרופות פסיכיאטריות נוגדות חרדה ועד תמציות פרחים, מזרונים מגנטיים ולוכדי חלומות. לא חבל? כולנו כבר מצויידים ביכולות רגיעה מרשימות - יכולות מנטליות וביוכימיות עמן נולדנו. ברגע שאנו פועלים להשגת רגיעה, משנה הגוף את לחץ הדם ואת קצב הלב, ומרכזים שונים בתוכו מתחילים להפריש חומרים נוגדי חרדה וכאב.
כיצד משיגים את האפקט הזה? על ידי פעולה לא מאומצת ובעיקר – מונוטונית. כמו שתינוקות נרדמים כשמערסלים אותם, כך הנפש נרגעת כשמערסלים אותה מילולית. לכן, מטופש ככל שזה עשוי להישמע בהתחלה, חזרה על המשפט "הכל בסדר, הכל בסדר" באופן מחזורי, יוצרת בתוך כמה רגעים תחושת רווחה מנטלית. נסו זאת, אבל אל תגידו פעמיים שלוש "הכל בסדר" ותזרקו את הטכניקה הזאת לפח. פעלו כך:
1. קחו שתיים שלוש נשימות עמוקות והרפו את הגוף.
2. הקפידו לא לנשום עמוק או מהר מדי.
3. אתם יכולים לעצום את העיניים ולעסות את הרקות תוך כדי, אם זה עוזר לכם.
4. באופן איטי, סמכותי ורגוע, אמרו את המילים "הכל בסדר, הכל בסדר" שוב ושוב ושוב, במשך כמה דקות (ולא במשך כמה שניות).
5. אתם יכולים לומר זאת בקול רם או בלב, ובהחלט לעשות את זה כך שהסובבים אתכם ישמעו ויירגעו גם הם (מה שלא יקרה אם תגידו "הכל בסדר! הכל בסדר!" בטון היסטרי ולחוץ).
אורי אלישר הוא מטפל ומורה בכיר לרפואה סינית ושיאצו
הנה עוד כמה עצות טובות: קחו הפסקה מהמחשב ותנו לעיניים לנוח, ואם כואב לכם - פשוט תפנפנו