"אין לי זמן", "אין לי כסף", "אין לי כוח" - אלה רק חלק מהתירוצים שאנו מפזמים לעצמנו כדי להצדיק את העובדה שפעילות גופנית היא לא חלק מחיינו. נכון, ספורט זה בריא ומחטב ומשחרר אבל איכשהו, איפשהו, אנחנו לא באמת מצליחים לאסוף את עצמנו ולהתמיד בתחום. אז אנחנו מבטיחים לעצמנו שבאביב / בקיץ / בחורף / בסתיו (מחקו את המיותר) נתחיל לעסוק בפעילות גופנית באופן רציני, מקסימום אחרי המבחנים / הטיול / החתונה / הגירושים. הימים חולפים, שנה עוברת ואנחנו מרימים ידיים ומעדיפים להאשים אחרים ולחזור הביתה בכל ערב לטלוויזיה.
האמת המרה היא שהחיים מזמנים לנו שפע של הזדמנויות לפעילות גופנית, וזה רק עניין של לבחור להשתמש בהם. במקום בו אתם גרים או עובדים, למשל, וודאי ישנן מדרגות. יתכן שאתם לא מכירים אותם כיוון שהמעלית נראית כמו דרך שפויה יותר לעלות ולרדת. ובכן, עליה במדרגות היא פעילות גופנית מבורכת – היא מחזקת את הרגליים והברכיים, מניעה את הדם בצינוריות ומפתחת כושר לב-ריאה. אלא אם כן מדובר במספר קומות אסטרונומי, צרו לעצמכם הרגל וותרו על המעלית.
בעונת החורף מדובר במחווה עוד יותר ידידותית לגוף שלנו, שסובל מכפות ידיים או רגליים קרות ומהתכווצויות שרירים ומכאובים שונים שמקורם בקור. הטיפוס במדרגות כופה על הדם לנוע, על המפרקים להתחמם ועל הגוף להתעורר, והוא יפה הן כפעילות גופנית והן כפיתרון לכאב ונוקשות.
מה שיפה בעלייה במדרגות הוא הפידבק המיידי שתקבלו. בהתחלה זה לא כל כך נעים לטפס אפילו קומה או שתיים, אבל כעבור מספר ימים משהו משתנה. הטיפוס הופך קל יותר ואתם מתוגמלים ישר אל תוך האגו. אתם יכולים לאמת את התקדמותכם בלי שום צורך במכשור משוכלל, פשוט על ידי ההרגשה הטובה. קל, חשוב, בריא ונגיש לעמוד במשימה הזאת, וכולנו צריכים להיות במצב בו טיפוס של 5 קומות לא מהווה עבורנו מטרד או אתגר.
אז הפסיקו להתייחס למעלית שלכם כדרך הכניסה והיציאה היחידה לבניין ובפעם הבאה שאתם מגיעים הביתה, הציגו את עצמכם בפני חדר המדרגות שלכם. תהיה זו תחילתה של ידידות מופלאה, עלינו.
אורי אלישר הוא מטפל ומורה לרפואה סינית ושיאצו, המנהל המקצועי שלמרכז נועה לרפואה משלימה