בינינו, מי לא אוהב לקבל מחמאות? איזו מילה מפתיעה על הבוקר, פרגון שבא משום מקום, חיוך לא צפוי ובוסט פתאומי ונדיב לביטחון העצמי. הבעיה היא שמחמאות הן כמו מתנות – כולם אוהבים לקבל, אבל לא תמיד מתחשק לתת אותן. ובכן, היום אתם הולכים לחלק מחמאות. ביד רחבה וברוח נדיבה, אתם הולכים לפרגן לכל מי שעובר ברדיוס שלכם וראוי למילה טובה.
איך זה הולך לעבוד? אם במהלך עשרים וארבע השעות הבאות חולף לכם בראש הרהור כמו: כמה שהיא יפה, איזה חייכן הוא, איזה חשיבה חריפה יש לה או איך הוא לבוש בסטייל, אתם פשוט ניגשים אל מושא המחשבה הטובה ואומרים לו את זה. בפשטות ובחינניות.
נסו לחלק כמה שיותר מחמאות בלי לעשות חשבון לאף אחד. תופתעו לגלות כמה האנשים סביבכם, גם אלה הבוטחים ביותר, צמאים למילים טובות, ואיך מחמאה אחת יכולה לשנות את מהלך היום למישהו. אם אתם מסוגלים לכך, נסו אפילו לפרגן לאנשים איתם זה בא לכם פחות בטבעיות.
נשמע אולי פשוט, אבל זה לא. לרובנו, לחלק מחמאות זו משימה בכלל לא קלה, ולפעמים הפרגון עולה לנו בשנות חיים, לאו דווקא מתוך רוע או צרות עין, אלא מתוך פחד שאחרי המחמאה נישאר חשופים. ההיגיון מאחורי התחושה הזו לא ברור, אבל העובדה היא שאיכשהו אנחנו נותרים עם הרגשה שאם נפזר מחמאות, נאבד את החזות הנונשלנטית שבנינו.
התחושה הזו עלולה אפילו להפוך את כל המחמאות שתחלקו למחמאות פלסטיק חסרות בסיס. אז ככה - אין שום טעם שתגידו דברים מלוקקים שאתם כלל לא מרגישים. המוחמאים נוטים להבחין בזה, וגם זה לא באמת מקדם את המטרה שלשמה התכנסנו. כשמתעסקים עם חומר מסוכן כמו מחמאות, האותנטיות הכרחית, ואם אתם ממש צריכים להתאמץ כדי למצוא משהו חיובי לומר – עדיף לוותר, ולעבור לאדם הבא.
ועוד עצה שדורשת לרוב הרבה יותר מאמץ – במהלך יום הזה, כשמישהו מחזיר לכם מחמאה, אל תצטנעו. פשוט תגידו תודה.