בוקר. אתם פותחים את העיניים בעזרת גפרורים, בקושי מגרדים את עצמכם מהמיטה ומגיעים בזחילה לעבודה. אם אספרסו כפול ומקלחת קרה הן הדרכים היחידות שאתם מכירים להתגבר על עייפות, זו הכתבה בשבילכם. שלוש שיטות טיפול אלטרנטיביות מציעות לכם להתעורר ולשמור על האנרגיה בעזרת תזונה נכונה, שינה טובה, צמחי מרפא מופלאים וכמה טיפות מתמצית פרחי באך.
נטורופתיה - רפואה טבעית
ליטל גת ממליצה: דגנים מלאים
כדי להגביר ולייצר אנרגיה, עלינו לאכול מזונות שמחזקים ומזרזים את חילוף החומרים בגוף ומשמרים בו רמת אנרגיה קבועה. הדגנים המלאים משחררים סוכר באיטיות ומספקים לגוף זרם קבוע ויציב של אנרגיה, בניגוד לפחמימות כמו בצקים ומתוקים, שגורמים לצניחה חדה היוצרת עייפות ותשישות, כמו גם להצטברות שומנים ועלייה במשקל.
וכך תעשירו את התפריט היומי שלכם:
- דגנים מלאים כגון חיטה מלאה, שיפון מלא, שיבולת שועל (קוואקר), אורז מלא וכוסמת. גם נבטים, מכל הסוגים, הם מאכלים מעוררי חיים ומלאי אנרגיה שעוזרים לשפר ולהחיות מחדש את גופנו.
- פטרוזיליה היא תחנת כוח של מרכיבי תזונה, והיא מכילה יותר ויטמין סי מאשר פירות הדר.
- אצות: אצות ים הם מקור תזונה גבוה ביותר של כול המינרלים והויטמינים מגבירי האנרגיה.
- גרעיניי חמניות: התרגלו להחזיק אותם בתיק למקרים בהם תזדקקו לזריקת אנרגיה מהירה.
- בטטות וקישואים: מחזקים את המרידיאנים של מחזור האנרגיה ומבטיחים רמות אנרגיה קבועות.
- אפרסקים הם מסוג פירות האנרגיה הטובים ביותר, כיוון שהגוף מטמיע אותם בקלות ומקבל חיזוק מידי.
- עשב חיטה נחשב מזון על, משום שהוא מכיל פי 25 מאשר הירקות המובחרים ביותר ונחשב לאחד האוספים הפוריים ביותר של ויטמינים ומינרלים.
- זרעי פשתן - מכילים חומצות שומן חיוניות המעורבות בתהליכי ייצור אנרגיה ובהעברת חמצן.
- שעועית מונג (מאש): מספקת לנו מטעני אנרגיה רבים ומחזקים ואנו נרגיש מלאות אנרגתית לאחר אכילתה.
הרבליזם - טיפול בצמחי מרפא
שרית חבר-חן חולטת: צמחי מגבירי אנרגיה
תשישות היא השלב האחרון במנגנון ההתמודדות של הגוף עם סטרס. כשאנחנו מטילים עליו עומס רב מדי לאורך זמן, הגוף מגיע למצב כרוני של דלדול פיזי ולעיתם קרובות גם נפשי. כדי לאושש ולחזק את הגוף, חשוב להקפיד על שינה טובה ולצרוך מזונות בעלי ערך תזונתי גבוה, כגון: פולן, מזון מלכות, פטריות כוח יפניות (ריישי, שיטאקי), אצות, אגוזים ושקדים.
גם צמחי מרפא יכולים לסייע במצבי תשישות, ובמיוחד צמחים שממריצים את הגוף ותומכים בו פיזית ומנטלית, כמו צמח הג'ינסנג, רוזמרין ופטריית ריישי, וכן צמחים שמסייעים לתהליך העיכול וספיגת המזון ובכך מחזקים את הגוף, כמו ג'ינגר (זנגביל), שן-ארי ולענה (שיבא) ובכלל, צמחים מרים שמפעילים את מערכת העיכול.
שימו לב: שימוש בצמחי מרפא דורש ידע וניסיון ולכן רצוי לקחת אותם רק בהתייעצות עם מטפל בצמחים. כמו כן, חשוב לרכוש את הצמחים ממקום אמין בלבד, כדי לוודא שהצמח אכן איכותי ופעיל. את הצמחים ניתן לצרוך בצורות שונות: במיצוי עם אלכוהול ומים, בחליטה עם מים רותחים בלבד, ובכמוסות, למי שלא אוהב את טעם הצמחים ומתקשה לבלוע.
טיפול בפרחים
גלית בן-שלום מציעה: שתי תמציות משלימות של פרחי באך
תמציות פרחי באך מצוינות לטיפול בבעיות רגשיות שונות, כגון: מתח, חרדה, דיכאון, פחד, התרגשות וחוסר ביטחון. הנחת היסוד של השיטה היא שכל מחלה, כאב או הפרעה פיזית נובעת מקושי נפשי, ולכן יהיה נכון יותר לטפל בנפש לפני שאנו נוטלים תרופה כימית.
כדי להתגבר על תשישות, מומלץ ליטול במשך שבוע טיפות תמצית Olive, המטפלת במצבי עייפות פיזית ונפשית ולאחר מכן לעבור לתמצית Hornbeam, אשר מסייעת להתחיל מחדש עם הרבה מרץ ואנרגיות טובות.
איך נוטלים תמציות של פרחי באך? 4 טיפות מתחת ללשון 4 פעמים ביום, ללא תוספת אוכל או שתיה. חשוב לדעת שבמקרים מסוימים, עם תחילת נטילת התמציות, עלולה להיווצר ריאקציה הפוכה ותחושה של תשישות חזקה יותר שעלולה להימשך כמה ימים בלבד ואז משתחררת. התמציות מתאימות רק למקרים בהם העייפות נקודתית ולא כרונית - כאשר מדובר בעייפות מתמשכת, מומלץ לגשת לטיפול מעמיק וארוך יותר.