אביב משה מגיש: מתכונים ממה שיש במקרר
תקועים בבית בחופש הגדול? אלתרו לכם ארוחת צהריים מהירה מחומרים שיש במקרר: פיצה על לחם, סלט עם נקניקים, בננות אפויות ופשטידה ממה שנשאר
טבע האדם הוא לקנות כל מה שהוא רואה ברשתות השיווק. תמיד ישימו לנו מול העיניים שלל מוצרים והפרסומות לא מפסיקות לחדור לנו למוח ולגרות אותנו לקנות מוצרים. התוצאה: מקרר מלא עד כדי כך שרוב החומרים הופכים לפגי תוקף. פה נכנס עניין ניצול השאריות - הנה מתכונים שאפשר להרכיב מדברים שיש במקרר.
לחצו כאן אם אתם רוצים לזכות בטאבלט
אביב משה והילדים. מבשלים בחופש הגדול | צילום: איליה מלניקוב, mako אוכלפיצה מלחם פרוס
המרכיבים:
10 פרוסות לחם פרוס
3 עגבניות שנשארו במקרר
שמן זית
מלח
פלפל
1 כף גבינה קשה שיש במקרר (צהובה, פרמזן, פטה, מוצרלה וכו')
פלפל חריף (לא חובה)
דברים שנשארו במקרר כמו זיתים, עגבניות מיובשות, בצל
אופן ההכנה:
1. מסדרים את פרוסות הלחם בתבנית אפייה
2. טוחנים במעבד מזון את העגבניות עם שמן זית, מלח, פלפל, ופלפל חריף. יוצקים מרוטב העגבניות על הלחם.
3. מגרדים את הגבינה ומפזרים אותה על הלחם. מוסיפים תוספות ממה שיש במקרר - זיתים, עגבניות מיובשות, בצל פרוס.
4. אופים בתנור חם מאוד (250 מעלות) כ-6-7 דקות.
פיצה מלחם פרוס. יותר שווה מפיצה-פיתה | צילום: איליה מלניקוב, mako אוכלפשטידה של דברים מהמקרר
המרכיבים:
3 קישואים מגורדים
2 גזרים מגורדים
2 תפוחי אדמה מגורדים
1 כוס פרחי כרובית
מלח
כוס וחצי קמח תופח
4 ביצים
200 גרם גבינה שנשארה במקרר כמו: בולגרית, צהובה, צפתית
שמן זית לשימון התבנית
מעט סולת לתבנית
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל החומרים.
2. משמנים תבנית אפייה (כמו אינגליש קייק) ומפזרים עליה סולת. מנערים ונפטרים מהעודפים.
3. יוצקים את התערובת פנימה, ואופים בתנור בחום של 180 מעלות כ-35 דקות.
פשטידה של דברים מהמקרר. הכל הולך | צילום: איליה מלניקוב, mako אוכלסלט נקניקים
המרכיבים:
100 גרם פסטרמה, חתוכה לרצועות
100 גרם נקניק כתף, חתוך לרצועות
1/2 בצל סגול קצוץ
10 עלי תרד חתוכים לרצועות
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 פלפל אדום חתוך לרצועות
1 תפוח עץ חתוך לגפרורים
10 עלי בזיליקום קצוצים
חסה חתוכה לרצועות
מלח
פלפל
מיץ מחצי לימון
שמן זית
אופן ההכנה:
מערבבים את כל המרכיבים, ומגישים.
סלט נקניקים. גם פה הכל הולך | צילום: איליה מלניקוב, mako אוכלבננה אפויה בתנור
המרכיבים:
בננות שקצת השחירו
סירופ מייפל
שוקולד מריר, מומס במיקרוגל
קוקוס טחון
שקדים
אגוזי פקאן מסוכרים
אופן ההכנה:
1. מכניסים את הבננות כמו שהן עם הקליפה, לתנור בחום של 180 מעלות ל-10 דקות.
2. מוציאים מהתנור ו"מפשילים" חתיכה מהחלק העליון של הקליפה.
3. יוצקים מעל סירופ מייפל, את השוקולד המוסמס, קוקוס טחון, שקדים ואגוזי פקאן מסוכרים. מגישים חם.
בננה אפויה בתנור. שהשחור מסביב לא יבלבל אתכם - זה טעים רצח | צילום: איליה מלניקוב, mako אוכל
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!