למעלה מ-1,800 ספורטאים נרשמו ואישרו את השתתפותם לתחרות איש הברזל של ישראל, "הישראמן", ושברו בכך את שיא המשתתפים עד כה בתחרות הנחשבת לאחת מעשר תחרויות איש הברזל הקשות בעולם. התחרות, שנערכה לראשונה בשנת 1999, תוזנק ביום שישי ה-28 בינואר החל מהשעה 6:20 בבוקר ותכלול כמה מקצים. 

המקצה המלא למרחק 226 ק"מ מתחיל בשחייה למרחק 3.8 ק"מ במי מפרץ אילת הצלולים, ממשיך ברכיבת 180 ק"מ בהרים לאורך גבולה הדרומי של ישראל ומסתיים בריצת מרתון למרחק 42 ק"מ במורד ההרים, וסביב הטיילת וריף הדולפינים.

מדי שנה, מושך "הישראמן" יותר ויותר משתתפים מישראל ומרחבי העולם. ההתמקצעות של המשתתפים נוכח מגבלות הזמן הנוקשות לכל מקטע של התחרות, מביאה גם לעלייה ברמת הביצוע של כלל המתחרים משנה לשנה.

השנה, הפייבוריטים לניצחון בקרב הישראלים יהיו דן אלתרמן שניצח בקרב הישראלים בשנת 2017 ואנטוניה רזניקוב שניצחה עד כה ארבע פעמים במרחק המלא בקרב הנשים ומתאמנת בימים אלו גם לקראת אליפות העולם באולטרמן שתתקיים בהמשך השנה. דמות מוכרת מהמשחקים האולימפיים של טוקיו שתהיה גם כן על המסלול השנה, הוא הטריאתלט האולימפי רן שגיב שהתחרה בטריאתלון באולימפיאדה וסיים במקום ה-35. הפעם ינסה שגיב את כוחו בישראמן במקצה לחצי המרחק. 

ישראמן- שוונג 2022 (צילום: That Camera Man, ישראמן

)
מסיימים את השחייה ורצים לשטח ההחלפה להתחיל ברכיבה | צילום: That Camera Man, ישראמן

מקצה נוסף הוא מקצה חצי ישראמן באורך 113 ק"מ ויכלול מסלולים מקוצרים בהתאמה למחצית מהמרחקים המלאים. חידוש נוסף על המסלול שיתקיים השנה הוא האפשרות להתחרות בישראמן במקצה המרתון או חצי המרתון בלבד וזאת על מנת לתת לרצים למרחקים ארוכים ליהנות גם כן מהחוויה המיוחדת של ריצה בהרי אילת.

בנוסף לכך יתקיים מקצה שליחים או כפי שהוא נקרא "שלשות" וגם הוא יהיה למרחק המלא (3.8 ק"מ שחייה, 180 ק"מ אופניים, 42.2 ק"מ ריצה) ובו כל אחד מהשלשה עושה ענף אחד (שחייה, אופניים, ריצה) וכך גם לגבי מי שבחר במקצה השלשות לחצי המרחק (1.9 ק"מ שחייה, 90 ק"מ אופניים, 21.1 ק"מ ריצה).

ישראמן-שוונג 2  (צילום: That Camera Man, ישראמן

)
מקצה אופניים | צילום: That Camera Man, ישראמן

תחרות השלשות בישראמן מעניקה גוון נוסף של מתחרים שטובים בענף ספורט מסוים ויורדים עד אילת לתת את כל מה שיש להם על המסלול המורכב הזה. לכן ניתן לראות בתחרות ספורטאים מקצועיים שהחליטו לנסות את ההרפתקה הזו. וזה מה שיפה בתחרות השלשות, היא תמיד תהיה מיוחדת, ולמען האמת אפילו ספורטאים שרגילים להתחרות מדי שנה במקצה אישי (חצי ישראמן או מלא) פוזלים מדי פעם לשלשות. כי בא להם לבדוק כמה מהר הם יוכלו לעשות את מסלול הרכיבה, אם רק יתמקדו בו או לרוץ את מסלול המרתון המפרך הזה שבכל פעם מפתיע מחדש גם את הרצים המנוסים מאוד. כמובן שאפשר להתחרות בתחרות השלשות בהרכב של שניים, כאשר מתחרה אחד למעשה עושה שני קטעים מתוך השלושה.

ישראמן- שוונג 3  (צילום: That Camera Man, ישראמן

)
עלייה ברמת הביצוע של כלל המתחרים משנה לשנה | צילום: That Camera Man, ישראמן

כל אחד מהמתחרים על המסלול מסיים בזמן שלו ועל פי המקצה אותו הוא עשה ובקו הסיום מתקבלים כולם, מקצוען וחובב, במחיאות כפיים אל מול הקהל המעודד. רק חשוב לזכור שבתחרות ארוכה שכזו יש גם זמן סיום (Cut off) של 17 שעות, מה שאומר שלאחר הזמן הזה נגמרת התחרות ומי שלא הספיק לעשות זאת במסגרת הזמן הזה, ינסה לעשות את שוב בשנה הבאה.