כנראה שדיונים על שנת תינוקות לעולם לא יחלפו מן העולם. מדובר באחת מאימות ההורים הגדולות – הפחד המשתק מהלילות הלבנים, ההתמודדות עם העייפות המצטברת והגוף שפשוט לא משתף פעולה מביאים לרוב הורים לחיפוש מתמיד אחר פתרונות שיאפשרו להם להשיג עוד כמה שיותר שעות שינה.
נכון שאי הבאת צאצאים הוא הדרך הבטוחה לשמור על שעות השינה, אבל מאחר שעבור רובינו זו לא אופציה, אנחנו מנסים לאתר את השיטה שהכי תתאים לנו ולתינוק. רבות דובר כבר על אימוני וייעוצי שינה, ואפשר למצוא יותר טיעונים בנושא מאשר עיגולים שחורים מתחת לעיניים.
והנה השערורייה החדשה בתחום לא מאחרת להגיע. פרופסורית לכלכלה טוענת שהדבר הכי טוב שהורים יכולים לעשות עבור התינוק שלהם הוא לתת לו לבכות. בעוד המגמה שטוענת שאימון שינה המערב בכי פוגעת בתינוקות, זו ללא ספק אמירה שהביקורת שספגה מאמהות ככל הנראה מוצדקת למדי.
בספרה החדש Cribsheet (סדין לעריסה), טוענת פרופ' אמילי אוסטר מאוניברסיטת בראון שתינוקות ישנים יותר טוב ויותר עמוק, ושאנחנו יותר מאושרים, אחרי אימון שינה הכולל בכי מבוקר. הטענות, שתמיד עמדו בסלע המחלוקת בין המומחים, כבר הפכו לסערת טוויטר של ממש, כך מפרסם הדיילי מייל.
מגיבה בשם דונה סאמר כתבה: "זה מגוחך, מה בקשר לאמא? אני לעולם לא הייתי יכולה להשאיר את הילד שלי לבכות. אם הייתי יכולה, לא היה צורך במחקר כזה". מגיב נוסף בשם ג'ק מקגוף כתב: "בולשיט. זה מה שהיו אומרים להורים בשנות התשעים. והיום יש לנו דור שלם של מבוגרים חסרי ביטחון. הורים, אל תקנו את זה – אם יש לכם תינוק בוכה זה אומר שהוא צריך אתכם".
אחרים העלו טענות כלפי המומחיות של אוסטר, או כמו שכתב לה מגיב בשם ריאן סקאגס "קשה לי לסמוך על טענה של כלכלנית בנושאי תינוקות. אחותי היא פרופסור להיסטוריה, היא אומרת שמי שמדבר בצורה נעימה ויפה לדוב שנתקל בו, הדוב לא יטרוף אותו. אתם סומכים עליה או על מומחה להתנהגות חיות פראיות?".
עם זאת, היו כאלה שגם הסכימו. "כשהם בוכים בשביל תשומת לב, פשוט תתעלמו מהם", כתבה אחת, שוכחת שתינוקות לא ממש עושים את זה.
ומה יש לסופרת לומר בנושא? היא אמרה לדיילי מייל שהיא בילתה שנתיים במחקר על היתרונות והחסרונות בנוגע לאימון שינה. "במחקרים שבהם ההורים עודדו להשתמש בטכניקה של בכי מבוקר והורים אחרים לא, מצאו שבממוצע אחרי האימון לשינה תינוקות ישנו טוב יותר. הרבה מחקרים הראו שהורים טוענים שהתינוקות שלהם רגועים יותר, שמחים יותר. ויש גם מחקרים שהראו שיש פחות דיכאון אמהי ויותר סיפוק זוגי במשפחות שעשו אימון שינה".
האם לשניים אומרת שהמידע מראה שהאימון לא יגרום לנזק התפתחותי לתינוקות או יפגום להם בהיקשרות להורה. "עברתי על אלפי מאמרים בספרות האקדמית ומיינתי אותם לפי סוגי הראיות הכי טובים בנושא". הספר גם בוחן את נושאי ההנקה, החיסונים והשינה המשותפת – כך שבהחלט אפשר לצפות לשערוריות נוספות. "זאת לא הייתה המטרה שלי לשכנע הורים לאמן לשינה את ילדיהם", אומרת אוסטר, "זאת בחירה אישית שכל משפחה צריכה לערוך. המטרה שלי היא פשוט לספק לאנשים את כל הראיות המחקריות כדי שהם יוכלו לבצע את הבחירה שהכי מתאימה להם".