אם את לא נמנית עם אוכלוסיית יולדות הבזק, ככל הנראה תבלי בחדר הלידה אי אילו שעות. בהתחלה ההתרגשות והכאבים יטשטשו כל תחושה אחרת, אבל כעבור כמה שעות תתחילי להרגיש את הבטן גם בין הצירים.
את ממש לא צריכה להתפדח – את לא האישה הראשונה שנעשית רעבה בחדר לידה. ומה לגבי המיתוס שבחדר לידה אסור לאכול שום דבר חוץ מקרח מרוסק? ברוב חדרי הלידה לא יעשו לך סקנדל אם תחליטי לאכול משהו, אבל תמיד כדאי לשאול את הרופא/ה או המיילדת האם זה בסדר שתחטפי משהו. אז מה הכי מומלץ לאכול בין ציר לציר? והאם באמת צריך להסתפק רק בנוזלים? קבלי את מצעד המאכלים שאת יכולה לנשנש לפני הלחיצות.
מיץ טבעי יכול לעזור
1. קרטיבים. קרירים, מרעננים ונותנים אנרגיה זמינה. נכון, קצת קשה לארוז אותם בתיק הלידה ולהביא מהבית, אבל הגזלנים והחנויות הבינו מזמן את הפוטנציאל הגלום ביולדות, ובכל בית חולים תוכלו להתאבזר בשלגון צונן בזמן שאתם ממתינים למדבקות האשפוז.
דבר הדיאטנית: פתרון מצויין. מומלץ לבחור קרטיב סורבה, או כזה המכיל צבעי מאכל טבעיים.
2. סוכריות חמוצות. זוכרים את הטיולים השנתיים? כשהבחילה מטלטלות האוטובוס הייתה עולה, הייתם מוצצים סוכרייה חמוצה, ומיד מקבלים גם צרבת. ובכן, בחדר לידה זה לא שונה בהרבה. משום מה, לסוכריות האלו יצא מוניטין של מפיגות הבחילה הרשמיות של היולדות. לרובן, הסוכריות פשוט יעשו פלאשבקים מחודש תשיעי, ויסיימו בפח.
דבר הדיאטנית: מומלץ לקחת סוכריה על מקל, כדי לא להיחנק מסוכרייה תועה שבלעת בטעות בזמן ציר.
3. מיץ טבעי. כמעט בכל רשימת לידה תמצאי, בין כדורי הטניס לכסף הקטן בשביל מכונות השתייה, המלצה להביא תירוש. ואכן, מיץ טבעי וצלול הוא אולי משמין רצח, אבל כשאת מיוזעת ותשושה, כמה שלוקים יכולים לתת לך כוח לעוד כמה לחיצות.
דבר הדיאטנית: סוכר הוא משכך כאבים טבעי וספק אנרגיה זמינה, ולכן כל מיץ מתוק יעשה אפקט חיובי, ולא חייבים דווקא תירוש.
4. חטיפי אנרגיה. מה שטוב לחובבי בריאות ברחבי העולם טוב גם בשבילך. חטיף דגנים, עם או בלי תוספות של פירות, שוקולד ואגוזים, ייתן לך כוח להמשיך בלי להכביד יותר מדי על הבטן.
דבר הדיאטנית: נשנוש לא רע, שגם יכול לעודד אותך לשתות מכיוון שהוא מצמיא קצת.
וגם לגימה סמלית מיין אדום
5. חליטות. אם הקפדת לשתות חליטת עלי פטל ו/או סרפד לקראת סוף ההריון, כדי לחזק את הרחם, אין סיבה שתפסיקי בחדר הלידה. להפך, אולי בוסט אחרון זה מה שיגרום לרחם שלך לתת את הכיווץ המכריע שיוציא את התינוק סוף סוף.
דבר הדיאטנית: זה רעיון מצויין, מכיוון שלפי הרפואה הסינית תה פטל מגמיש את הפתחים הרלוונטיים, ויכול גם אולי להציל אותך מחתך.
6. יין אדום. אחרי שהתאפקת כל כך יפה כל ההריון, תתפלאי לשמוע שדווקא בלידה יש מי שממליץ על כמה לגימות של יין, בתור מרפה כיווצים ומשכך כאבים טבעי. חשוב להקפיד על כמה לגימות קטנות וזהו, כי יולדת שיכורה זה קצת מעבר לכוחותיהם של המלווים. מה שבטוח, בקבוק יין פתוח בחדר שלך יהפוך אותך ללהיט של חדרי הלידה.
דבר הדיאטנית: כל עוד מדובר ממש בכמה לגימות סמליות, יין יכול באמת לעשות אפקט חיובי, להרגיע ולהרפות לחצים.
7. פירות יבשים. אם רצי מרתון חוטפים תמר פה ושם, למה שלא תלמדי מהם? הרי גם את עושה סוג של מאמץ פיזי עצום. פירות יבשים יכולים להמתין כמה שבועות בתיק הלידה (וכך תהיי בטוחה שאת לא שוכחת אותם), ולהישלף ברגע המתאים. הם קלילים, מלאי אנרגיה ואם מקפידים על תוצרת אורגנית, גם בריאים יחסית.
דבר הדיאטנית: פרי מיובש הוא פשוט פרי מרוכז יותר, שמספק סוכר זמין בלי להכביד על הגוף. אם מקפידים על תוצרת טובה, זה פתרון מצויין, רק לא להגזים עם הכמות.
8. כריכים. כאן כבר מדובר בסוג של הגזמה. וחוץ מזה, בשלב הלחיצות, די בטוח שהמיילדת לא מעוניינת להריח את הטונה או הפסטרמה שאכלת לפני רגע. אם משעמם לך ואין לך איך להעביר את הצירים בבית עד היציאה לחדר הלידה, את יכולה להכין כריכים לבן הזוג ולדולה. הם בטוח ישמחו.
דבר הדיאטנית: בגלל הקיץ, לא מומלץ לאף אחת – ובטח שלא ליולדות לקנות כריכים מפוקפקים בחוץ, מחשש להרעלת מזון. אם ממש בא לך, את יכולה לבקש מהמיילדות שיביאו לך מהמטבח לחם עם גבינה או ריבה.
סייעה בהכנת הכתבה: שרון דבוש חלילי, דיאטנית R.D המשמשת גם כיועצת תזונתית לחברת נביעות