בין אם השארתם את ההחלטה לסוף, או התחלתם לחפש קורס עוד לפני הבעיטות הראשונות, מעטים הזוגות שמדלגים על החוויה המעצבת הזו. וכמו כל הכרעה בהריון, החל מצבע הטפט בחדר וכלה בשם של התינוק, לא מדובר בהחלטה פשוטה.
מצד אחד ניצבים הקורסים המסובסדים, שנערכים באווירה הסתדרותית משהו בבתי החולים. מצד שני, ניצבים קורסים משודרגים, פרטיים, שמועברים לזוג אחד או למספר זוגות מצומצם בבית פרטי או בקליניקה מושקעת מלאת אווירה. אז מה עדיף? קורס פשוט ולעניין או קורס פרטי ומפנק? קבלו כמה טיעונים לכאן ולכאן.
קורס פרטי: אווירה מפנקת, וגם תכנים רחבים
1. מתי נוח לכם? בניגוד לקורס בית-חולימי, שתמיד ייאלץ אתכם לתמרונים על אנושיים כדי להספיק להגיע ישר מהעבודה, בקורס פרטי יש הרבה יותר גמישות. מכיוון שהרבה פחות אנשים מעורבים בעניין, אתם יכולים ליצור לעצמכם קורס עם אנשים שעובדים במתכונת דומה לזו שלכם, ולהתאים את שעות הקורס לחיים – במקום להפך.
2. כי האווירה מתחילה כבר בקורס. עם הבטן הענקית שלך, והעייפות שעוד צפוייה לכם, תודו שהרבה יותר נחמד להתרווח על כורסאות מפנקות בסלון של המדריכה, או על פופים איכותיים במרכז ההדרכה, מאשר לשבת על כיסאות מבאסים של חדרי המתנה בבית החולים, שעברו הסבה לכיסאות באולם ההרצאות. על פינת הקפה המשודרגת, לעומת שקיקי תה שבאים באריזות של 1,000, אין צורך להרחיב, נכון?
3. אתם בוחרים את המנחה שמתאימה לכם. בקורס פרטי, אתם יכולים ללכת על מנחה שאתם מתחברים אליה ולגישה שלה. אם אתם בעניין של דולה או מיילדת פרטית, תשמחו לשמוע שרבות מהן מעבירות גם קורסים, כך שמי שתלווה אתכם ברגע האמת היא מי שהכינה אתכם אליו, ושבוודאי הספקתם ליצור איתה אינטימיות מספקת כדי לחוש נוח בחברתה.
4. ולפעמים, גם את החברה. איך לומר בעדינות, לא כל סוגי האנשים נועדו להתחבר – בטח שלא בחוויה אינטימית ומרגשת כמו קורס הכנה ללידה. אם אתם לא רוצים למצוא את עצמכם עם טיפוסים מייאשים, שיוציאו לכם את החשק ללמוד (שלא לדבר על ללדת) – כדאי לנסות למצוא קורס אינטימי, ולוודא שהחברה לרוחכם.
5. כי הוא יותר מקיף ומותאם לכם אישית. היפנובירת'ינג? לידה טבעית? ואולי הכנה ממוקדת לקראת קיסרי מתוכנן? כשאתם הולכים על קורס פרטי, אתם יכולים "להתמקצע", להתכוונן ולבחור קורס שמתאים לצרכים שלכם. בנוסף, ברוב הקורסים הפרטיים ההכנה להורות, שבדרך כלל מדופדפת במהירות בקורסים המוסדיים, זוכה לתשומת לב רבה יותר, ואפילו לליווי טלפוני או במפגשים אחרי הלידה, לעזרה בהנקה ובטיפול הראשוני.
קורס בבית חולים: כי יש לכם מספיק הוצאות כם ככה
1. אי אפשר להשוות: זה הרבה יותר זול. אחרי ששחקתם עד דק את מסגרת האשראי בקניות לתינוק, שלא לדבר על פינוקים לאם ההרה ולאב המצפה, אולי כדאי להתחיל לשים לעצמכם גבולות, וללכת על קורס מסובסד, שיעלה במקרה הכי גרוע מאות בודדות של שקלים?
2. כי אתם מקבלים הצצה גם על היום שאחרי. אין דבר יותר מפחיד מהלא נודע. החששות מאיך יטפלו בתינוק בתינוקייה, כמה בנות יהיו איתך בחדר במחלקה ואיך נראה חדר הלידה מבפנים יכולים להציק לפחות כמו החשש מהלידה. בדרך כלל עושים את הקורס בבית החולים בו תבחרו ללדת, וכך תוכלו להציץ גם בתינוקייה ובחדרי האשפוז.
3. וגם מפחית לחץ ביורוקרטי. דמיינו את התרחיש הבא: את מתפתלת מצירים, בקושי גוררת את עצמך מהאוטו לחדר הלידה. ואז שולחים אתכם להוציא מדבקות בקומה ג', להירשם בבניין ממול ולהביא טופס מהמזכירה. נכון שבעלך יכול ללכת, אבל את מעדיפה שיכרתו לך אצבע מאשר להישאר לבד במצב הזה. קורס בבית חולים יעזור לכם להבין בדיוק לאיפה צריך להגיע ולהכין את בעלך ההמום לקראת המהלך הבירוקרטי שמצפה לו.
4. בקורס משקפים את מדיניות בית החולים. מי שמעבירה את הקורס בבית החולים היא ברוב מכריע של המקרים מיילדת בכירה וותיקה, ששוחה בנהלי המקום יותר מבשמות הילדים שלה. במילים אחרות, כשאת שואלת על מדיניות חיתוך החיץ, את רוצה לקבל תשובה מזו שתחזיק את המספריים ביד, והלוואי שלא תזדקקי.
5. כי אתם רוצים לדעת רק מה שצריך. תכל'ס. אם אין סיכוי שתרצי ללדת טבעי, ורק המחשבה על להתחבר לצירים שלך גורמת לך להתחבר לאיזה קלונקס, אין ממש טעם שתעברי הכנה מקיפה יותר ממה שמציעים בבית החולים. קורס קצר, ממוקד, שיסביר לך רק מה שאת צריכה לדעת – ואולי גם קצת מזל, שיבטיח שלא ישתבשו לך התכניות, והמרדים אכן יגיע עם האפידורל לפני שתספיקי להיאנח אפילו פעם אחת – זה בדיוק מה שאת צריכה.
לילי שרצקי אלמליח מגישה: אני בכלל הלכתי על נופש הכנה ללידה