ממשל טראמפ מנסה אסטרטגיה חדשה במלחמה בסוריה: לפי התוכנית החדשה, הממשל יפעל להוצאת המיליציות האירניות המעורבות במלחמת האזרחים באמצעים כלכליים. על פי הדיווח ברשת NBC, אנשים המקורבים לממשל הסבירו כי הכוונה היא למנוע מכספי סיוע להגיע לאזורים בסוריה שבשליטתן.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
הוצאת הנוכחות האירנית מסוריה היא רק חלק אחד בתוכנית האמריקנית המתהווה: עוד מתכננים להמשיך בניסיונות לחסל פעילות של דאע"ש במדינה, וכן למצוא פתרון פוליטי ליום שאחרי נסיגת דאע"ש ואירן מסוריה, מבלי לדרוש במוצהר את עזיבתו של הנשיא בשאר אסד.
החשש בארה"ב הוא שההתמקדות באירן ונוכחות המיליציות השונות בסוריה עלולות לגרום לנוכחות צבאית אמריקנית מוגברת במדינה. גורמים משפטיים מסבירים כי לארה"ב אסור להגדיל את נוכחותה הצבאית במדינה כדי לפגוע ספציפית במיליציות אירניות – לפחות ללא העברת חוק חדש בקונגרס.
מוקדם יותר הכריזה ארה"ב על סנקציות כלכליות חדשות על טהרן. אמנם מדובר בסנקציות מצומצמות יותר מהמגבלות שיוטלו בתחילת נובמבר על ייצוא הנפט האירני, אך מדובר במהלומה נוספת שמטרתה להמשיך לפגוע בכלכלה הקורסת של אירן.
משרד האוצר האמריקני הודיע על שורת סנקציות חדשות נגד שני בנקים ובהם בנק מלאט, אחד הבנקים המסחריים המרכזיים באירן. לפי הודעה שפורסמה באתר המשרד, ארה"ב גם הטילה סנקציות על חברה אירנית לייצור טרקטורים, חברת פלדה וחברות נוספות שקשורות להשקעות, סחורות והנדסה. לדברי בכיר בממשל האמריקני, אירן חווה "ירידה ניכרת" בייצוא הנפט מאז שארה"ב פרשה מהסכם הגרעין והחלה להטיל סנקציות.
בתחילת החודש הבא ייכנס לתוקף גל חדש של סנקציות אמריקניות שאמורות לשתק את ייצוא הנפט של אירן. בטהרן מודאגים מאוד מההשלכות על הכלכלה הקורסת, אבל גם במוסקבה מעוניינים לוודא שהאינטרסים שלה לא ייפגעו.