גורמי ביטחון מעריכים הלילה (שני) כי נשיא סוריה בשאר אסד לא יוותר על מעבר קוניטרה שנפל לידי המורדים, והוא צפוי להפעיל כוח גדול אף יותר כדי להשיב אותו לידיו. המעבר והעיר קוניטרה מהווים סמל עבור אסד, וגם נקודה אסטרטגית שרחוקה רק כמה עשרות קילומטרים מדמשק.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
נאמניו של אסד אמנם מפעילים הרבה מאוד כוח אש, אבל עד כה נראה שידם של המורדים היא על העליונה. לראשונה מאז הוקם, מתנוסס כעת דגל הקואליציה הלאומית הסורית במעבר קוניטרה ולא דגל סוריה.
בצד הישראלי ברמת הגולן בהחלט משדרים עסקים כרגיל, אבל גם מתקשים לשמור על שגרה כשאזור הגבול מוכרז לפרקים כשטח צבאי סגור וכשפס הקול שמלווה חלק מן היישובים בצפון הגולן הוא של פיצוצים וקרבות לחימה.
אירלנד: "לא נשלח עוד חיילים לגולן"
אלו שאמורים לפקח על הסכמי שביתת הנשק בגבול הסורי הם משקיפי האו"ם - שניצבים כעת בבעיה. אירלנד הודיעה כי תפסיק לשלוח חיילים חדשים לכוח האו"ם ברמת הגולן עד שהאו"ם לא יבחן מחדש את הצבתו של הכוח הרב לאומי באזור - כך הודיע משרד ההגנה בדבלין. זאת בעקבות חטיפתם של 44 משקיפים מפיג'י על ידי המורדים הסורים.
המשלחת האירית לכוח הרב לאומי אונדו"ף היא החמושה ביותר, והעובדה שבחודש הבא תיפסק תחלופת החיילים האירים מהווה מכה לכוח של האו"ם. "הבהרנו שאם האו"ם רוצה שאירלנד תמשיך לתמוך במשימה אז נדרשת בחינה מחדש שלה לאור המציאות החדשה", אמר שר ההגנה האירי סיימון קובני לטלוויזיה האירית. "עד שזה לא יקרה - אירלנד לא תשלח כוחות למשימה הזו".
עם זאת, בינתיים החיילים האירים יישארו ברמת הגולן. "אנו עדיין מחוייבים לאו"ם", הדגיש שר ההגנה של אירלנד.
למרות הימלטותם של חיילי האו"ם הפיליפינים, 44 אנשי או"ם מפיג'י עדיין מוחזקים בידי פעילי הארגון הקיצוני ג'בהת אל נוסרה. מפקד הצבא של פיג'י, הגנרל מוזס טיקויטוגה, התייחס להתפתחויות אתמול "אנו עדיין לא יכולים לקבוע את המיקום המדויק בו נמצאים הכוחות, ואנו מנהלים משא ומתן בכל הרמות. יש שיחות רשמיות של צוות האו"ם וגם פעילים מפיג'י שמנסים לנצל קשרים מקומיים". הגנרל הדגיש כי הממשל בפיג'י "מאוד מודאג מכך שאנו לא יודעים איפה הם, אם הם עדיין בסוריה או שהעבירו אותם לארץ אחרת".