החיילים הפיליפינים של כוח אונדו"ף ברמת הגולן מצאו את עצמם הלילה (ראשון) בקרב ממושך וקשה מול קיצונים איסלמים. הבוקר הם יכולים לנשום לרווחה, אחרי שהצליחו להימלט מהשבי ולנטוש את עמדותיהם. למרות הימלטותם, 44 אנשי או"ם מפיג'י עדיין בידי פעילי הארגון הקיצוני ג'בהת אל נוסרה.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
מפקד הצבא של פיג'י, הגנרל מוזס טיקויטוגה, התייחס להתפתחויות: "אנו עדיין לא יכולים לקבוע את המיקום המדויק בו נמצאים הכוחות, ואנו מנהלים משא ומתן בכל הרמות. יש שיחות רשמיות של צוות האו"ם וגם פעילים מפיג'י שמנסים לנצל קשרים מקומיים". הגנרל הדגיש כי הממשל בפיג'י "מאוד מודאג מכך שאנו לא יודעים איפה הם, אם הם עדיין בסוריה או שהעבירו אותם לארץ אחרת".
ארגון אל נוסרה כתב אמש בדף הטוויטר שלו ש-44 החיילים בפיג'י עדיין בידיו כמו גם השליטה על רוב הצד הסורי של הגבול עם ישראל. בהצהרה נכתב שאנשי שמירת השלום מפיג'י "נמצאים במקום בטוח ובמצב בריאותי טוב - הם מקבלים מזון וטיפול רפואי". עוד מסר הארגון כי אנשי האו"ם נלקחו בשבי בגלל שהארגון "מתעלם משפיכת הדם של מוסלמים בסוריה ומשתף פעולה עם אסד".
"אם היו נשארים בעמדות, הם היו נשחטים"
בפיליפינים, עם זאת, סיכמו בהצלחה את הקרב שניהלו הלוחמים מכוח אונדו"ף נגד המורדים בסוריה. "למרות שהם היו מוקפים ומעטים יחסית לתוקפים, הם שמרו על עמדותיהם", הסביר מפקד הצבא הפיליפיני, הגנרל גרגוריו קטפאנג, את האירוע. "זו הייתה בריחה אמיצה, עכשיו כולם בעמדות בטוחות. עזבנו את העמדות הקודמות שלנו, אבל לא נטשנו את הנשק מאחור", הוסיף קטאפנג במסיבת עיתונאים שכניס.
75 לוחמים פיליפינים מכוח אונדו"ף חולצו או נמלטו במהלך היממה האחרונה מאזור הלחימה בסוריה, ו-40 מהם ניהלו לחימה בת שבע שעות במוצב רוויהאנה עם המורדים, והגנו על משאיות שכללו נשק רב ובו טילים נגד מטוסים. בכיר נוסף מכוח האו"ם, הקולונל אוברטו אנקאן, אמר שכוח משורות הצבא הסורי אף סייע בירי ארטילריה שמנע הסתערות של המורדים על עמדות האו"ם.
על פי הדיווח ב-AP, ראשי הממשל במנילה בירת הפיליפינים עקבו בדאגה אחרי האירועים ועמדו בקשר רציף עם גורמים בממשל הישראלי, הסורי, האמריקני והקטארי. "אם הם היו נשארים בעמדותיהם, היו שוחטים אותם מפני שהתחמושת שלהם הלכה ואזלה" אמר שר ההגנה הפיליפיני וולטר גזמין ל-AP, "ולכן שקלנו את הנסיגה ונתיבי הבריחה שלהם". כוח אונדו"ף, שהוצב בגולן ב-1974 כדי לפקח על הפסקת האש בין סוריה לישראל לאחר תום מלחמת יום הכיפורים, מונה 1,223 לוחמים משש מדינות.