מתיחות בקואליציה לקראת ההצבעה היום (שני) על חוק האזרחות. אתמול הוחלט בממשלה על מתן חופש הצבעה בהצעת החוק של שרת הפנים איילת שקד - מה שעורר את זעמם של חברי מרצ, שאיימו בצעדים דרמטיים. ראשי המפלגות התייחסו גם לסערת הריגול המשטרתי. ליברמן: "הריגול המשטרתי - רעידת אדמה, עברתי בעבר משהו דומה".
שר האוצר ליברמן אמר בישיבת סיעת ישראל ביתנו ש"אם הדיווחים נכונים, זה רעידת אדמה בעוצמה 9 בסולם ריכטר לפחות. אני יכול להגיד שעברתי משהו דומה לפני הרבה שנים, ב-2010 פורסם דוח מבקר המדינה על האזנות סתר שאני הייתי במרכז הפרשה, זה טויח - ואותו טיוח הביא אותנו לאן שאנחנו נמצאים היום".
"חייבים לחקור את כל הנסיבות ואת כל הממצאים", הוסיף ליברמן, "וצריך גם להגיע למסקנות ברורות: לא לטייח שוב כמו שהיה בפרשת האזנות הסתר. אדרוש מועדת חקירה ממלכתית בראשות שופט עליון בדימוס".
ליברמן אמר גם שידרוש לבדוק גם את התיק של פאינה קירשנבאום, וטען שהעונש שקיבלה לא סביר ביחס למה שקיבלו דרעי וליצמן, ושהשופט בתיק שלה פעל ממניעים זרים.
שר האוצר התייחס גם לעליות המחירים במשק, ואמר שהעובדה שחרדים לא משתתפים בשוק העבודה היא אחת מהסיבות ליוקר המחייה. "לו שיעור התעסוקה אצל חרדים היה דומה לשאר האוכלוסייה, זה היה מייצר עוד 20 מיליארד שקלים שהיה אפשר לעשות איתם הרבה דברים", אמר ליברמן.
שר הבריאות ניצן הורוביץ אמר בפתח ישיבת סיעת מרצ: "מעקב אחר נבחרי ציבור ואזרחים היא שערוריה. ברור כי יש צורך להקים ועדת חקירה. העבריינים לכאורה הם שוטרים, וספק אם מח"ש יכולה לנהל את החקירה נגדם - יש להקים גוף חקירה חיצוני בהובלת שופט עליון".
"עשו בתוכנה שימוש בעולם נגד עיתונאים ופעילי אופוזיציה. מצד אחד תאוות בצע ומצד שני תאוות כוח - התלכדו לפגיעה חמורה בזכויות האדם", אמר הורוביץ. "כל עוד זה היה בחו"ל - זה לא עניין אותנו. והנה אנחנו רואים שהפגיעה היא לא רק בחו"ל - מי שעצם עין מול הפגיעה הזאת בחו"ל צריך כעת להתמודד איתה מול מפגינים ונבחרי ציבור ישראלים".
על ההצבעה הצפויה על חוק האזרחות אמר שר הבריאות: "חוק האזרחות הוא חוק גזעני ורע - אין לו מקום במדינה דמוקרטיות, כמו העניין הקודם (פרשת NSO). הממשלה הזאת היא ממשלה מורכבת שקמה על עיקרון של שיתוף פעולה והסכמות. כל צד ידע ויודע היטב שאי אפשר לקדם מה שכל אחד רוצה. אם הממשלה תלך בדרך המסוכנות של שבירת המוסכמות - לא נשב בשקט ולא נתקפל. נצביע נגד הצעת החוק הממשלתית ונגד הצעת החוק הפרטית של שמחה רוטמן. העניין הזה בכלל לא היה צריך להגיע להצבעה. יש לנו קווים אדומים ויהיו לכך השלכות".
שר החוץ לפיד תמך בהקמתה של ועדת החקירה בפרשת הריכגול המשטרתי. "הנחקר הראשון בפרשה צריך להיות אמיר אוחנה - יש לו אחריות מינסטריאלית וזה קרה תחת המשמרת שלו. הוא צריך לתת תשובות".
עוד הוסיף לפיד: "שומרי החוק צריכים להיות האנשים שמקפידים על החוק יותר מכולם. איש אינו חסין מבדיקה וחקירה. זו פרשה חמורה שמעיבה על הדמוקרטיה הישראלית".
ח"כ אוחנה השיב לדבריו של לפיד וכתב לו בטוויטר: "דחליל חליפי נבוב שכמוך, אין לי שום בעיה להיות הראשון שיעמוד לחקירה, כי אין לי מה להסתיר".
שר המשפטים גדעון סער אמר בפתח ישיבת סיעת תקווה חדשה: "חובת רשויות אכיפת החוק היא לאכוף את החוק במסגרת החוק. יש להקים ועדת חקירה ממלכתית שתמונה על ידי גורם בלתי תלוי מבחינה פוליטית. יש למצות את הדין עם מי שפגע בזכויות אזרחים".
על בחירתה של עו"ד גלי בהרב מיארה לתפקיד היועצת המשפטית לממשלה אמר סער: "רוצה להודות לכל חבריי לממשלה על התמיכה בה. מודה גם לראש הממשלה על שיתוף הפעולה והגיבוי. זה מינוי שאין להפריז בחשיבותו. היא נכנסה מיד לתפקידה ללא כל דיחוי. אני יכול לסייג ולומר - היא לא מונתה בגלל שהיא אישה, אלא בגלל כישוריה ויכולותיה, אבל טוב שמונתה אישה".
שר הביטחון בני גנץ אמר בפתח ישיבת כחול לבן: "ביטחון הוא גם הזכות לפרטיות לכל אדם. אני עוקב בדאגה אחרי הדיווחים - המציאות שמסתמנת היא חמורה. אסור שהאצבע תהיה קלה על המקלדת, כמו שחובה לשמור על טוהר הנשק - חובה לשמור על טוהר החקירה. יש לי אמון גדול במשטרה וחשוב שלציבור יהיה גם".
לקראת ההצבעה על חוק האזרחות עקץ גנץ את חברי סיעת מרצ: "כחול לבן תתמוך בחוק הממשלתי, ומצפים מכל חברי הקואליציה לתמוך בה. מי שירצה להרגיש חופשי לגמרי - יגלה בסוף שחופשי זה לגמרי לבד".
ראש האופוזיציה נתניהו בישיבת סיעת הליכוד הראשונה מזה 5 שבועות: "אנחנו בעיצומן של טלטלות רבות שימים יגידו את עוצמתן. נפתלי בנט אמר 'העם שלנו מת', ובפחות משליש מהזמן שאנחנו היינו במגפה יש 3,000 מתים. הממשלה הזו לא עושה כלום. בנט העתיק ספר 'איך לנצח מגפה', והיום הוא כותב ספר 'איך להיכנע למגפה'. אתם לא מכילים את המתים, אתם אחראים לכך שיש כל כך הרבה מתים".