השר לביטחון הפנים עמר בר-לב הודיע היום (שני) כי בכוונתו להקים ועדת בדיקה ממשלתית לבחינת הפרסומים, לפיהם המשטרה עקבה אחרי שורת בכירים באמצעות תוכנות ריגול. "החלטתי להקים ועדת בדיקה ממשלתית שתחקור לעומק את הפגיעה בזכויות האזרחים ובפרטיותם בשנים המדוברות", אמר בר-לב.
השר ציין כי לוועדת החקירה יהיו סמכויות של ועדת חקירה ממלכתית בכל הקשור לזימון עדים לחקירה, חקירה באזהרה ותפיסת מסמכים. הוא הוסיף כי הוא יבקש ממשרד המשפטים להביא את ההצעה לאישור הממשלה. עוד הוא אמר כי העדים שיזומנו להעיד בפני הוועדה יהיו מהדרג המדיני, מערכת המשפט ומשטרת ישראל "תהא בכירותם אשר תהא".
עוד הוא הוסיף: "מתוך העדויות העולות, מסתמן שהכשלים, באם היו, היו תחת מפכ״לים קודמים, תחת שרים לביטחון פנים קודמים ותחת ממשלות קודמות. אני מישיר מבט אליכם, אזרחי ישראל ומתחייב לכם - ועדת הבדיקה תבדוק לעומק ולרוחב את כל הטענות. במשמרת שלי המחדלים הללו לא יקרו – המשטרה נמצאת תחת האחריות שלי ובסמכות שלי ואני אוודא שאם הייתה פגיעה בדמוקרטיה שקרתה בשנים הקודמות, אוקיע אותה ולא אתן לה לקרות".
גם ראש הממשלה נפתלי בנט התייחס לסערה ואמר: "הדברים שהתפרסמו, אם הם נכונים, חמורים מאוד. הכלים הללו של הסייבר חשובים מאוד במאבק בטרור ולסיכול פשיעה חמורה, אך הם לא נועדו לפישינג רחב בקרב אזרחי ישראל ונבחרי ציבור".
בנט התייחס למינויה הצפוי של עו"ד גלי בהרב מיארה לתפקיד היועצת המשפטית לממשלה ואמר:
"בעוד כמה שעות תהיה יועצת משפטית חדשה לממשלה, היא לא הייתה בתוך המערכת בשנים המדוברות וזה יתרון. לא נשאיר את הציבור בלי מענה, אנחנו מבינים את החומרה. קרו פה לכאורה דברים חמורים מאוד. נתייעץ בנושא ונקבל החלטות".
המערכת הפוליטית גועשת לאחר הפרסומים, עוד בטרם לתגובתו של השר לדברים. ככל שעובר הזמן נראה כי ימי החסד שלו הולכים ונגמרים, והוא נתון ללחצים כבדים גם מבית. יו"ר מפלגת העבודה, שרת התחבורה מרב מיכאלי, קראה הבוקר להחזיר את אמון הציבור במערכת אכיפת החוק.
גם חברם של מיכאלי ובר-לב למפלגת העבודה יו"ר ועדת החוקה ח"כ גלעד קריב, התייחס הבוקר לפרשה וקרא לקדם ועדת בדיקה ממשלתית. "קריאה מאוד ברורה עולה מדברי חברי הוועדה הבוקר – דרישה להקמת תהליך בדיקה חיצוני ובלתי תלוי לבירור פרטי הפרשה על כל מרכיביה וזירותיה".
עוד לפני התייחסותו הפומבית, שוחח הבוקר השר בר-לב עם מפכ"ל המשטרה רנ"צ קובי שבתאי. "פניתי לשר לביטחון הפנים וביקשתי שיורה על הקמת ועדת בדיקה חיצונית ובלתי תלויה בראשות שופט", אמר הבוקר שבתאי, "שתבחן את הנושא על כל היבטיו – וזאת כדי להשיב את אמון הציבור במשטרת ישראל מחד, ולהסדיר את השימוש בטכנולוגיות במשטרת ישראל מאידך".
ח"כ שמחה רוטמן (הציונות הדתית) התייחס לפרשה: "או שנעשה את זה בעצמנו בוועדת חקירה פרלמנטרית, או שנתקן את החוק ונמנה שופט חוקר עם סמכות למעצרים, לחיפושים, לחקירות ולבדיקות. כל יום שהאנשים שהחזיקו בסמכויות הללו לא נעצרים ונחקרים הוא עוד יום שהם יכולים לתאם עדויות ולשבש הליכי משפט".
ח"כ גבי לסקי (מרצ) אמרה: "צריך לבדוק את כל שומרי הסף שמונו על ידי ממשלה שדאגתה העיקרית הייתה שרה"מ יימלט ממשפט ועכשיו עושים שימוש ברעידת האדמה המשטרית הזו כדי להפסיק את המשפט". ח"כ אוסמה סעדי קרא אף הוא להקמת ועדת חקירה: "אני שואל את ממשלת השינוי, למה אתם מחכים? זה הרי לא היה במשמרת שלכם". ח"כ אורי מקלב (יהדות התורה): "תפקידה של ועדת החוקה הוא לעמוד ולהגיע לחקר האמת, אמון הציבור עומד פה למבחן".