"אופס! לא באמת הפרכנו עובדה מדעית בת יותר מ-100 שנים": גורם המקורב לצוות המדענים במאיץ החלקיקים הענק בצרן שבשוויץ דיווח למגזין האמריקני Science Insider כי ממצאי הניסוי עליו דווח לפני 5 חודשים, בו טענות החוקרים כי שברו את מהירות האור - פגומים.
בחודש ספטמבר האחרון התחוללה סערה בקהילייה המדעית, כאשר צוות החוקרים ממאיץ החלקיקים הגדול בעולם אמרו כי הצליחו לשגר חלקיק מסוג ניוטרינו, שהגיע ליעדו ב-60 נאנו-שניות (1 חלקי מיליארד השנייה) מהר יותר מאשר אם היה זז במהירות האור. התגלית הייתה מהפכנית, משום שהפריכה את טענתו של איינשטיין שאין דבר ביקום המסוגל לנוע מהר ממהירות האור. את הקביעה עשה איינשטיין כחלק מתיאורית היחסות המפורסמת שלו בשנת 1905.
לדברי הגורם, בבדיקות מקיפות שנעשו במאיץ החלקיקים גילו שחיווט לקוי במערכות ה-GPS של מאיץ החלקיקים הוביל לכך שממצאים נמדדו ב-60 נאנו-שניות מוקדם יותר מהתוצאה האמיתית. במונחים יומיומיים מדובר בטעות זניחה ולא מורגשת, אך כשעוסקים במדע בו אלפית השנייה היא נצח, מדובר בטעות בסדר גודל אדיר. למעשה, לפי טענת הגורם, שנשאר בעילום שם, החלקיק הגיע בדיוק בזמן בו אמור היה להגיע במהירות המקסימאלית, היינו, מהירות האור.
עם זאת, בצרן לא ממהרים לאשר שאכן הייתה טעות. אנטוניו ארדיטאטו, דובר מטעם צוות המחקר, אמר בתגובה: "יש לנו ביטחון גבוה בתוצאות שלנו. בדקנו ובדקנו בשנית כל דבר שעלול היה לעוות את הממצאים, אך לא מצאנו שום דבר".