נגיד בנק ישראל לשעבר דוד קליין, התייחס לסערה הציבורית סביב הליך מינוי הנגיד, בעקבות שני המינויים שנפסלו של פרופ' יעקב פרנקל ופרופ' ליאו ליידרמן. "משהו התקלקל בהליך המינוי של הנגיד", אמר קליין בריאיון לתכנית "פגוש את העיתונות" עם רינה מצליח. "ראש הממשלה לא לקח בחשבון שהשתנה משהו, ולכן הוא פשוט הודיע שיש מישהו שנראה לו מתאים - והביא את המינוי לממשלה".
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
ביחס למועמדים החדשים לתפקיד הנגיד, צבי אקשטיין, מריו בלכר וויקטור מדינה, אמר קליין בזהירות: "אני מניח שהם מתאימים".
בהמשך דבריו, התבקש נגיד בנק לישראל לשעבר להתייחס לרפורמה בפנסיה, שלפיה יחול קיצוץ בשיעור של 10% בתשלומים. אם מישהו מקבל מעל מה שמגיע לו, מישהו מקבל פחות", הסביר קליין.
"זה המהלך הנכון שצריך לעשות לקראת מחזור חדש וגדול של פורשים. לא יודע למה זה זכה לכאלה כותרות כרגע. כדי לטפל בנושא של הפנסיה צריך לטפל בכל שוק העבודה, לא כולם עובדים או מוצאים עבודה טובה ואלה שפורשים בגיל 40 ו-45 לא מוצאים עבודה".
הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה: לאחד מתוך שלושה אין הסדר פנסיה
ל-36% מהציבור בישראל אין פנסיה - כך חושפים הנתונים של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה שפורסמו השבוע, מתוך "הסקר החברתי 2012" העוסק בהסדרי פנסיה. המשמעות: לכל אדם שלישי בישראל אין תכנית פנסיה לטווח הארוך.
השאלה היומית: מה יקרה לפנסיה שלנו?
על פי הנתונים, ל-64% מהאוכלוסייה בגיל 20 ומעלה יש הסדרי פנסיה (69% מהגברים ו-60% מהנשים). עוד מתברר כי בקרב הצעירים התמונה מדאיגה יותר: למועסקים בני 24-20 שיעור נמוך יחסית של הסדרי פנסיה (56%). בגילאים 29-25 עולה השיעור ל-77%, ובגיל 64-30 שיעור בעלי הסדר פנסיה הוא 88%-85%. על פי הצפוי, שיעור אלה שיש להם הסדרי פנסיה בקרב מועסקים (82%) גבוה באופן ניכר מהשיעור בקרב אלה שאינם מועסקים (28%).
בקרב בעלי הסדר פנסיה, ל-61% יש הסדר פנסיה אחד, ל- 23% שני הסדרים, ול-10% שלושה הסדרים או יותר. ההסדר השכיח הוא קרן פנסיה, אשר מאפיינת 59% מבעלי הסדרי הפנסיה. ל-31% מבעלי הסדר פנסיה יש קופת גמל, ל-26% ביטוח מנהלים, ל-13% יש פנסיה תקציבית ול-10% יש ביטוח חיים עם מרכיב של חיסכון.