בתקשורת הערבית מסרבים להניח בצד את סוגיית המשא ומתן לשחרורו של גלעד שליט. בסעודיה מדווחים היום כי מגעים המתנהלים מאחורי הקלעים הם עובדה מוגמרת, וכי חלה התקדמות ממשית במשא ומתן בתקופה האחרונה. ואולם, עדיין קיימים לא מעט מכשולים בפני השלמת העסקה - כך על פי הדיווחים.
למרקחה מצטרף הבוקר העיתון הסעודי "עוכאז", שעל פי דיווחו, "לא מעט קשיים עומדים בפני השלמת העסקה". זאת, בשל מה שכינו מקורות במצרים "התבצרותם של ישראל והחמאס בעמדותיהם". עם זאת, אמרו המקורות לכתב העיתון כי הם "מצפים שהמגעים והמשא ומתן יביאו להשלמת העסקה בקרוב".
העיתון התייחס בדיווחו גם לגל הדיווחים בימים האחרונים, בדבר היפגעותה של מצרים מכניסתו של המתווך הגרמני לעובי הקורה. "גרמניה לא 'חטפה' את ניהול המשא ומתן בעסקה", הדגישו המקורות המצריים. "מלבד זאת, מצרים הייתה ועודנה משחקת תפקיד מרכזי בניהול השיחות". לדבריהם, "מצרים מברכת על כל מאמץ, של כל מדינה, שנעשה על מנת להביא להצלחת העסקה". הם הוסיפו עוד כי מדובר למעשה ב"שיתוף פעולה בין מצרים לגרמניה, במסגרת שורה של רבדים בהם מנהלות השתיים תיאום מלא".
דיווח במצרים: "החתימה קרובה מתמיד"
במקביל, ממשיכה העיתונות המצרית הרשמית לספק דיווחים לקוניים בכל הנוגע לעסקה, לרבות בכל הקשור לפגישות מיוחדות שנערכות בין ראשי המודיעין המצרי עם שני הצדדים. במצב הזה, נוטלים את המושכות עיתונים פחות מוכרים במצרים, המתבססים אף הם על "מקורות מצריים". אמש דיווח העיתון המצרי "אל-מיצריון" כי "חרף ההכחשות בשני הצדדים, החתימה על עסקת שליט קרובה מתמיד".
על פי הדיווח, העסקה צפויה להיחתם כבר בימים הקרובים, במהלך ביקורו של ראש המודיעין המצרי עומר סולימאן, בתל אביב. לאחר מכן, תיעשה חתימה נוספת על אדמת מצרים - לשון הדיווח. העיתון המצרי דיווח עוד כי במסגרת "התגמשותם של שני הצדדים", הסכים החמאס לגרש כמאה מהאסירים אותם הגדירה ישראל "כבדים" למדינות ערב שונות. הדיווח הזה, מצטרף לגל דיווחים נוספים לפיהם הביע הארגון גמישות מסויימת בתנאי שחרורם של האסירים, ולמעשה עשה צעד משמעותי בדרך להשלמת העסקה.
בישראל אולי עשויים להיות מרוצים נוכח דיווח אחר, הבוקר בעיתון "אל-מנאר" הפלסטיני, שאמנם לא קשור בהכרח ישירות לעסקה, אך בהחלט עשוי להשפיע על התנהלותה. על פי הדיווח, שבה לשרור בימים האחרונים מתיחות בין ראשי החמאס להנהגה המצרית, על רקע הקשיים שמערים הארגון על ניסיונות הפיוס הלאומיים - בהם מצרים מתווכת גם כן. על פי הדיווח, דרשה מצרים משני הצדדים, ובעיקר מהחמאס, לגלות גמישות בשיחות, אחרת "תמשוך את ידה מניהול המשא ומתן".
למצרים, כידוע, "מטען כבד" בכל הנוגע להתנהלות החמאס מאז השתלטותו הברברית על רצועת עזה ביוני 2007, ומאז ידעו שני הצדדים עליות ומורדות לא מעטות. שיא השפל במערכת היחסים בין השני הצדדים היה במהלך מבצע "עופרת יצוקה", בו נקט המשטר המצרי כמעט בפומבי את תמיכתו בישראל.
בעקבות המבצע אף הודיעו המצרים כי יסייעו לישראל במניעת ההברחות לרצועת עזה. מתיחות מחודשת בין מצרים לחמאס בתקופה שכזו, עשויה רק להגביר את הלחץ על החמאס להפגין גמישות נוספת בתנאים הנוקשים שהוא מציב בניהול המשא ומתן.