אם ישראל רוצה לתקוף לבדה באירן - המבצע צריך לצאת לפועל בחודשים הקרובים, משום שהרפובליקה האסלאמית מעבירה את מתקני הגרעין שלה אל מתחת לאדמה - כך סבורים גורמים בכירים ישראליים, בשיחה עם סוכנות הידיעות AP. "אנחנו נותרים עם חלון הזדמנויות מצומצם, של לא יותר ממספר חודשים, על מנת לפעול באופן יעיל", אמרו הגורמים בעילום שם לסוכנות הידיעות.
עם זאת הוסיפו הגורמים כי "טווח התקיפה" של ארה"ב גדול הרבה יותר, וזאת בשל כמות הנשק, התחמושת והמטוסים שיש בידיה.
לדברי הבכירים, שדבריהם מתפרסמים הערב, ישראל עדיין תלויה בהחלטה האמריקנית האם לצאת לפעולה צבאית נגד תכנית הגרעין האירנית. "בירושלים מצטרפים לדעה האמריקנית, לפיה אירן עדיין לא קיבלה החלטה סופית אם לבנות פצצת גרעין", אמרו הבכירים הישראלים. "עם זאת, עדיין מרחפת השאלה אם טהרן מסתירה את ייצור הפצצה". החשש בישראל, כפי שמשתקף מדברי הבכירים, הוא להגיע לנקודה בה אירן העשירה די אורניום לפצצה.
הבוקר דיווח ה"ניו יורק טיימס" כי המוסד הישראלי מעריך שטהרן טרם החליטה אם "לעבור שלב" ולפתח את תכנית הגרעין שלה גם למטרת ייצור פצצה.
עמדה זו מגיעה בעקבות הערכות קודמות של גופי המודיעין האמריקניים, שטענו גם בשנת 2007 וגם בשנת 2010 כי אין סימנים לכך שאירן המשיכה את מאמציה לפתח פצצה גרעינית. ה"טיימס" טוען כי המוסד שותף להערכה זו, למרות שכלפי חוץ מצהירים ראש הממשלה ושר הביטחון כי אירן נמצאת בדרך לפצצת אטום ויש לעשות הכל כדי לעצור אותה.
"אנשי המוסד מעלים שאלות קשות מאוד, אבל הם אינם חולקים על ארה"ב בסוגיית התכנית הגרעינית", אמר לעיתון איש מודיעין אמריקני בכיר לשעבר. לדבריו, "אין הרבה מחלוקות בין קהיליות המודיעין של ארה"ב וישראל לגבי העובדות".
עוד על פי הדיווח, ישראל מקבלת מידע אודות פעולות המשטר בטהרן מקבוצת גולים אירנים (המוג'אהידין חאלק) שיושבים בעירק ופועלים משם נגד המשטר האירני. בנוסף, נטען כי ישראל משתמשת בסוכנים כורדים שחודרים לאירן ושולפים משם פיסות מידע בנוגע לפעולות שלטונו של אחמדינג'אד.
אירן: "המטרה המודיעינית הקשה ביותר כיום"
חלק גדול מהדיווח ב"טיימס" מוקדש לקשיי ארה"ב להשיג מידע מודיעיני מהימן על פעילות הגרעין של איראן. בהתבטאויות פומביות ופרטיות, מביעים גורמי מודיעין אמריקניים ביטחון בהערכות של סוכנויות המודיעין שלהם לגבי התכנית הגרעינית האיראנית. עם זאת, כמה מהגורמים האלה מודים בכך שקיימים פערים מודיעיניים ניכרים לגבי הבנת הכוונות של מנהיגי איראן ולגבי השאלה האם טהרן תחליט בסופו של דבר לתת אור ירוק לפיתוח פצצה גרעינית.
על פי הדיווח, חלק גדול מהחומר על אירן שבו נוברים אנליסטים אמריקניים הוא דו-משמעי, בלתי שלם, לפעמים לא מעודכן ובדרך יש בו יותר מידע על מה שהאירנים לא עושים ופחות מידע על מה שהם עומדים לעשות.
התוצאה היא שאנשי המודיעין בארה"ב מזהירים שהם אינם יכולים לתת למקבלי החלטות מידע ודאי. "הייתי אומר שיש לנו כ-75% ביטחון בהערכות שלנו שהאירנים לא חידשו את מאמציהם לפתח נשק גרעיני", אמר איש מודיעין אמריקני בכיר לשעבר.
גורם מודיעיני אחר אמר: "אירן היא המטרה המודיעינית הקשה ביותר שקיימת כיום. קשה לפצח אותה יותר מאשר את קוריאה הצפונית. במידה רבה, הדבר הזה נובע מכך שהמערכת שלהם כל כך מבלבלת... קשה לקבוע מי מדבר בסמכותיות על מה. אנחנו לא נמצאים בשטח ועובדה זו היא בעיה", אמר מקור זה.