כהן ונתניהו, ארכיון (צילום: חיים זאק/FLASH90)
כהן ונתניהו, ארכיון | צילום: חיים זאק/FLASH90

בעקבות הדברים שאמר היום (חמישי) ראש השב"כ לשעבר, כי בהיותו ראש השירות המליץ שלא להצמיד אבטחה קבועה לבניו של רה"מ, נתניהו משיב אש. "יורם כהן התריע בפני ראש הממשלה, בעקבות 'צוק איתן' ואירועים ביטחוניים נוספים, על הצורך להגביר את סידורי האבטחה לבני רה"מ", נמסר מלשכת רה"מ.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

"כהן אף ביקש מרה"מ לבחון את העברתו של יאיר מלימודיו באוניברסיטה העברית לאוניברסיטה אחרת, אף שהיה מאובטח, זאת לאור ההערכה כי אין די באבטחה זו לתת מענה לאיומים המתחדשים", טענו. "בעקבות 'צוק איתן' ואירועים ביטחוניים נוספים, גבר החשש לביטחונם של בניו של ראש הממשלה בשל היותם מוכרים בציבור במשך שנים רבות. לדוגמה, באתרים המזוהים עם 'משמרות המהפכה של איראן' הוצגו בניו של רה"מ בתמונות בתוך עיגול וצלב כיעדים מפורשים לחיסול".

עוד הסבירו בלשכת רה"מ, כי אבטחת בניו של נתניהו, כמו אבטחת גורמים אחרים, נעשית על ידי ועדת שרים ועל ידי ועדה ציבורית בראשות יוסף צ'חנובר, שבוחנת את מכלול האיומים ומקבלת עדכונים מעת לעת על מצב הביטחון ומצב האיומים שהחליטו שעל בני רה"מ להיות מאובטחים.

"ההחלטה את מי יש לאבטח היא אינה של שב"כ"

בריאיון שהעניק הבוקר לתכנית "דקלסגל" בגלי צה"ל, התייחס ראש השב"כ לשעבר יורם כהן לנושא אבטחת אישים, והבהיר כי הצמדת אבטחה קבועה לבניו של רה"מ נתניהו לא הייתה החלטה של השב"כ. "אם אני זוכר טוב, בתקופתי הדעה שלנו הייתה שלא נדרש כל כך לאבטח אותם באופן קבוע", אמר.

"כהן ביקש להגביר האבטחה (צילום: mashreghnews)
"כהן ביקש להגביר האבטחה | צילום: mashreghnews



"ההחלטה הזו לא התקבלה", הוסיף כהן. "יש המון המלצות שלא מתקבלות. למשל לא קיבלו את ההמלצה שלנו להוציא את התנועה האסלאמית מחוץ לחוק, אבל הקבינט החליט לבצע מהלך אחר, מקומי, של הוצאת הפלג הצפוני של התנועה האסלאמית". עוד הסביר כהן כי ההחלטה את מי יש לאבטח, היא אינה החלטה של שב"כ. "יש ועדה בראשה יושב שר שבוחן את כל הסוגיות שקשורת באבטחת אישים, משפחותיהם ושרים שאינם מאובטחים. השירות נותן עמדה ואז מתקבלת ההחלטה שעוברת לרה"מ".

עוד התייחס בריאיון ראש השב"כ לשעבר לחוק עונש מוות למחבלים, שעבר אמש בקריאה טרומית בכנסת.  "אני חושב שניתן להבין את החוק בהיבט של המשפחות, של צדק ואולי של הצורך בהתרעה מסוימת", אמר כהן. "אם מסתכלים על הראייה הכוללת, בחוק הזה - הנזק גדול מהתועלת המועטה שלו".

ראש השב"כ לשעבר יורם כהן (צילום: פלאש 90, חדשות)
יורם כהן, ארכיון | צילום: פלאש 90, חדשות



"הבעיה שלנו היא בפרקטיקה, לא בחוק", הסביר. "גם היום בחוק ניתן לגזור עונש מוות וגם כשזה קרה העונש הומר.  גם בחוק עכשיו היועמ"ש ימשיך לא להמליץ על גזר דין מוות, זה לא יהיה פרקטי. עיסוק בלי סוף בזה עשוי להביא גורמים לבצע חטיפה".

עוד הבהיר כהן כי בתקופה שכיהן כראש השב"כ, לא עלה נושא עונש מוות למחבלים על הפרק. "לראש השירות יש השפעה מקצועית ורה"מ לא חייב לקבל את עמדת ראש השב"כ, אבל הנושא לא עלה על הפרק. כן עלה הנושא של הגליית משפחות של מחבלים לעזה בתקופה של פיגועים קשים אבל צריך לחפש גל פיגועים כדי להצדיק מציאת כלי להרתעה. זה לא מה שקורה עכשיו".