אחרי שראש הממשלה הביע התנגדות נחרצת ליוזמה והשר דן מרידור איים בהתפטרות במידה שזו תאושר - דחו היום פה אחד כל חברי ועדת השרים לענייני חקיקה את הצעת החוק שביקשה לקבוע מכסה מוגבלת של עתירות לבג"ץ נגד המדינה.
ראש הממשלה הודיע כבר אמש על מורת רוחו מהצעת החוק, והיום - טרם ההצבעה - הדגיש שוב כי הוא מתנגד לה. "הדמוקרטיה הישראלית איתנה, אבל עובדה זו אינה פותרת אותנו מלפעול לשמרה", מסר נתניהו בהודעה מטעמו - והוסיף: "לכן הוריתי לגנוז את החוק לשימוע שופטים לפני חברי כנסת והודעתי שאני מתנגד להצעת החוק בעניין הגבלת עתירות לבג"ץ נגד המדינה".
עוד נתניהו ציין בהודעתו: "אפעל כך בכל פעם שיגיע לשולחני חוק שעלול לפגוע בעצמאות בתי המשפט בישראל, שמהווים אבני תווך של הדמוקרטיה שלנו. הם מוסד חשוב, בריא וחיוני להמשך החיים הדמוקרטיים שלנו כאן. דבר זה אינו עומד בסתירה עם הצורך לתקן עיוותים שנכנסו לכלל המערכות הציבוריות שלנו במהלך השנים ואנו נתקן אותם באחריות, בשיקול דעת, ברצינות ולא בהיסחפות חסרת מעצורים".
דנון: "בתי המשפט מוצפים בעתירות של ארגונים קיצוניים"
עוד טרם ההצבעה בוועדה, התראיין יוזמהּ, ח"כ דני דנון מהליכוד, לחדשו 2 באינטרנט. הוא האשים כי ההתנגדות העזה להצעת החוק היא תוצאה של "תזמון בעייתי ואווירה ציבורית שנוצרה בשל דברי הפרשנים והמאמרים שעשו את שלהם".
דנון הדגיש כי "הנושא המהותי כאן חשוב: הצעת החוק שלי לא נועדה להגביל את בתי המשפט אלא לחזק אותם, אחרי שבשנים האחרונות הם הוצפו בעתירות של ארגונים קיצוניים מחו"ל".
חרף הצהרותיו של נתניהו בנושא, אמר דנון כי הוא "ידבר עם ראש הממשלה על החוק, שכן הוא משקף את האג'נדה שלשמה נבחרנו".
כשנשאל על המניעים שעמדו מאחורי הגשת ההצעה, השיב דנון בדוגמה ואמר: "כשפלסטיני שלא רוצה לעתור ובמקומו בא ארגון ופונה בשמו נגד יישובים, כבישים או גדר ההפרדה - אין למעשה מי שעומד מאחורי העתירות הללו פרק לאותם הארגונים שחושבים שזה מה שצריך לעשות. הם צריכים להתמודד לכנסת ולפעול שם".
בין היתר, הוא ציין כי מדובר "בעדאלה, מוסאווה וארגונים אחרי בעלי אג'נדה שלפיה הם לא רוצים שההתיישבות ביהודה ושומרון תהיה קיימת. הם לא מצליחים לשכנע בכך את הממשלה ואת הכנסת, ובמקום זאת הם עותרים באמצעות עורכי דין שמקבלים משכורות כדי להוריד התיישבות יהודית. אני לא חושב שזו מטרת בית המשפט".
דנון הגדיר את הארגונים שציין "עותרים סדרתיים", ואמר כי השימוש שהם עושים בבג"ץ הוא "מתקפה על מערכת המשפט שכתשובה לה נולדה הצעת החוק". נוסף על כך, הוא האשים כי "השמאל בישראל ויתר על הוויכוח הציבורי, ובמקום לשכנע את העם - נוח לו להסתפק בחמישה או שבעה שופטים".