המערכת הפוליטית גועשת בעקבות דבריו של שר החוץ אביגדור ליברמן, שאמר כי הוא מעדיף בחירות חדשות על פני שחרור אסירים. בשיחה עם חדשות 2 אמר הערב (א') גורם ישראלי כי הרקע לדבריו של שר החוץ הוא לחץ אמריקני על ישראל - שלדבריו מתעלם מהצעד החד צדדי של הפלסטינים.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
על פי הדיווח, לליברמן נודע כי האמריקנים מפעילים לחץ על ישראל ועל ראש הממשלה נתניהו לחזור לעסקת פולארד ולהתעלם מפנייתם של הפלסטינים לאו"ם ול-15 ארגונים בינלאומיים. בתגובה הורה ליברמן לכל שריו להצביע נגד שחרור האסירים.
לדברי הגורם, ליברמן אומר כי בשלב זה מאוחר לשוב לאחור וכי הוא מעדיף ללכת לבחירות. עם זאת, ליברמן הבהיר כי אם הפלסטינים ימשכו את הפנייה לאו"ם, לא יכשיל את עסקת שחרור האסירים.
בשיחה עם שריו אמר היום ראש הממשלה בנימין נתניהו כי חורשים נגדו מזימות, והתכוון בכך לאפשרות להקים קואליציה חלופית לקואליציה המכהנת - עוד בכנסת הנוכחית. עם זאת, על פי הערכות שונות האפשרות כי תכנית כזו תצא אל הפועל קלושים.
יחד עם זאת, קריסת המשא ומתן המדיני עשויה להוביל ליציאתה של שרת המשפטים לבני ושל מפלגת "התנועה" מהממשלה - מה שיעמיד את הקואליציה על כרעי תרנגולת ועשוי להביא לנפילה מהירה שלה. בשיחה עם חדשות 2 אמר ח"כ עמרם מצנע (התנועה): "אין לנו מה לחפש בממשלת נתניהו. צריך לתת עד סוף החודש ואז לעזוב".
"מעדיף בחירות חדשות"
מוקדם יותר היום שטח השר ליברמן את עמדתו בנושא שחרור האסירים במהלך כנס "ג'רוזלם פוסט". "כיום יש שלוש אפשרויות", פירט ליברמן. "הראשונה, לחזור לעסקת החבילה לשחרור טרוריסטים; השנייה, קאוליציה חדשה; והשלישית היא בחירות חדשות. האפשרות הראשונה והשנייה הן לא באמת אפשרויות. אני מעדיף בחירות חדשות על עסקה הכוללת שחרור טרוריסטים או הקמת קואליציה חדשה".
יחד עם זאת, הביע שר החוץ תמיכה בהמשך המשא ומתן עם הפלסטינים. "למרות הצעד החד-צדדי שנקטו הפלסטינים בהגשת הבקשות לאו"ם, אני מוכן להמשיך ולדון איתם", אמר ליברמן בנאומו. "הגישה העולמית כלפי ישראל היום היא שלא מקובל להיות אנטישמי אך מאוד מקובל להיות אנטי ישראלי".
הבוקר התייחס למשבר בשיחות עם הפלסטינים גם ראש הממשלה בנימין נתניהו. "צעדים חד-צדדיים ייענו בצעדים חד-צדדיים מצידנו", אמר נתניהו. "האיומים של הפלסטינים לפנות לאו"ם לא ישפיעו עלינו".
לדברי ראש הממשלה, ישראל מוכנה להמשיך את המשא ומתן, "אך לא בכל מחיר". נתניהו ציין את המאמצים הישראלים במשא ומתן. "לאורך השיחות ביצענו צעדים קשים והפגנו נכונות להמשיך ולבצע צעדים לא קלים גם בחודשים הבאים במטרה לייצר מסגרת שתאפשר לשים קץ לסכסוך", אמר. "דווקא ברגע שבו עמדנו להתכנס לאותה מסגרת המשך במשא ומתן - מיהר אבו מאזן להצהיר שהוא לא מוכן אפילו לדון בהכרה בישראל כמדינת הלאום של העם היהודי. הוא עשה זאת למרות שהוא יודע שלא יהיה שום הסכם בלי הכרה במדינת ישראל כמדינת הלאום של העם היהודי".