שר הביטחון אהוד ברק בירך הערב על התנערותו של השופט ריצ'רד גולדסטון ממצאי הדוח שכתב בשליחות האו"ם על מבצע "עופרת יצוקה", שבו האשים את ישראל בביצוע פשעי מלחמה ברצועת עזה. "חלק מהנזק הוא בלתי הפיך, אבל אם אין ספק שאם נביא את האו"ם למצב שיבקשו מגולדסטון להביע את הדעה שלו גם בפורום בינלאומי, אולי זו תהיה התחלה של צעד למזער את הנזק", הסביר ברק בריאיון ל"שש" עם עודד בן עמי.
ברק דחה את טענותיו של גולדסטון שלפיהן חלק מהסיבות לאופיו של הדוח נבעו מחוסר שיתוף פעולה מצד ממשלת ישראל עם הוועדה בראשותו. "אסור היה לשתף פעולה בשום אופן עם הוועדה הזאת. היא לא באה לחקור אם היו פשעים, אלא קיבלה כתב מינוי מנציבות זכויות האדם שהיה בעצמו עלילת דם. אמרו לה לבדוק את פשעי המלחמה שביצע צה"ל על פי הוראתה המכוונת של ממשלת ישראל. זה דבר שאי אפשר לקבל אותו. שום ממשלה לא מכניסה את הראש שלה לתוך מקום כזה".
שר הביטחון גם האשים כי מלכתחילה נועדה החקירה כולה להכפיש את שמה של ישראל. "אנחנו הכנו מסמך בן 250-300 עמודים שהועבר אל גולדסטון עם כל הטיעונים המשפטיים שלנו. לא הייתה שום בעיה לזהות שמדובר בכוונה לייצר דוח מעוות ומסולף. אנשים רציניים היו לוקחים את החומר שהעברנו אליהם. זה לא גן ילדים, אלא גופים בינלאומיים. חבל לי שגולדסטון התעורר שנה אחרי. כל כתב המינוי שלו מופרך, בלתי נכון ומתקבל על הדעת – שצה"ל קיבל הוראה לעשות משהו שהוא פשע. שום ממשלה לא מכניסה לא עצמה למקום שבו ועדה בינלאומית מורה לחקור את 'פשעי המלחמה' שנעשו בהוראתה. חבל שאדון גולדסטון הבין את זה מאוחר, אבל מוטב מאוחר מלעולם לא".
פרשת הנסיעות: "סיפור מוגזם שיצא מפרופורציה"
בריאיון התייחס שר הביטחון גם לפרשת הנסיעות של ראש הממשלה בנימין נתניהו ורעייתו, שנבדקת על ידי מבקר המדינה. "שום אדם אינו מעל או מתחת לחוק, ולכן כשרוצים להנהיג נורמות יש לעשות זאת בצורה אחראית, ישרה ושוויונית ולבדוק מי היו כל חברי הכנסת בהווה ובעבר שנסעו ולאן. אני חושב שכל הסיפור הזה על נהנתנות הוא מוגזם ויצא מפרופורציה. ראיתי איזו היסטריה הייתה בתקשורת על כך".
עם זאת, הביע ברק תמיכה בבדיקת המבקר: "אני חושב שצודקים חברי הוועדה לביקורת המדינה שביקשו לבדוק את כל הנסיעות של כל משרתי הציבור. שיבדקו את כל חברי הכנסת, השרים לשעבר וראשי הממשלה לשעבר. צריך להיות בסיס הוגן - ומה שיימצא, שיטפלו לפיו בתוצאה".
סערה במערכת הפוליטית
"מאמר ההתנצלות" של גולדסטון עורר גל של תגובות במערכת הפוליטית בישראל. שר הפנים אלי ישי קרא אמש לשופט גולדסטון לכתוב את הדוח שלו מחדש ולתאר בו כיצד שיתק הטרור הפלסטיני את חייהם של תושבי דרום המדינה. "שופט שמצא תעוזה לפרסם דוח שקרי צריך לגלות את אותה תעוזה ולהתנצל בפני כל ילדי הדרום", אמר ישי.
ראש הממשלה בנימין נתניהו קרא לזרוק את דוח גולדסטון לפח האשפה של ההיסטוריה. בנאום שנשא במלון דן, אמר: "האבסורד הגדול הוא שמי שיזם את הדוח היא ועדת זכויות שלוב הנה חברה קבועה בה. יש לזרוק את הדוח לפח האשפה של ההיסטוריה. אין צבא מוסרי יותר מצבא ההגנה לישראל".
קודם לכן קרא נתניהו לאו"ם לבטל את דוח גולדסטון לאלתר. "כל מה שאמרנו הוכח כאמת: ישראל לא פגעה באזרחים בזדון, מוסדות וגופי הבדיקה שלה ראויים, בעוד שחמאס ירה במכוון באזרחים חפים מפשע ולא בדק דבר. העובדה שגולדסטון חזר בו צריכה להוביל לגניזת הדוח אחת ולתמיד", דברי נתניהו.