הצלחה לחיסון הפוליו: משרד הבריאות הודיע היום (ו') כי בבדיקות האחרונות בשפכים ברחבי הארץ לא נמצאו אתרים חיוביים לפוליו. "נכון לסבב הבדיקות האחרונות בשפכים, לא נמצא בבדיקת תרבית אף אתר חיובי לפוליו בארץ", נכתב בהודעת המשרד.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"ממצאים אלו מעידים על מגמת היעלמות של הנגיף, לאחר תקופה ארוכה בה היה פעיל באופן משמעותי. הודות למבצע החיסון 'שתי טיפות' שבו חוסנו כ-1 מיליון ילדים, לא הופיעו בישראל חולי פוליו", בירכו במשרד, וציינו כי בסוריה - שבה לא נערך מבצע חיסונים נרחב - התגלו 17 חולים בתקופה זו.
במשרד הבריאות הדגישו כי בשבועות האחרונים לא נמצא אף נשא בבדיקות הצואה. עם זאת, ציינו, ישנם שלושה אתרים בארץ - רהט, ערערה ותל שבע - שבהם מופיעים לעיתים בבדיקות המולקולריות שרידים חולפים של הנגיף.
החיסון המוחלש נכנס לחיסוני השגרה לילדים
בנוסף, הודיעו במשרד כי החל מהיום יחל מתן החיסון החי המוחלש (OPV) כנגד נגיף הפוליו כחלק מחיסוני השגרה של הילדות. החיסון יתבצע בשתי מנות בגילאים חצי שנה ושנה וחצי, על מנת למנוע את החזרה של הנגיף.
לפני כשלושה חודשים הוחלט במשרד לחסן מחדש כ-50 אלף ילדים באזור הדרום, ובעיקר ברהט ובתל שבע, בשל הסכנה הנגרמת מהנגיף ובמקביל, המליץ הצוות המקצועי במשרד לשרה גרמן להחזיר את החיסון המוחלש לשגרת החיסונים.
חברי ועדת הפוליו וחברי ועדת החיסונים הדגישו בפני השרה את הצלחת החיסון המומת (IPV) בישראל ואת חשיבותו במניעת תחלואת פוליו. עם זאת, הסבירו, בנסיבות הקיימות כעת, לא ניתן להסתפק בחיסוני שגרה של חיסון מומת בלבד ומומלץ להוסיף גם את החיסון החי-מוחלש.
במבצע החיסונים המיוחד -"שתי טיפות" - שנערך בחודשי הקיץ הוחלט לתת את החיסון המורכב מנגיפים חיים - למרות חשדנות מצדם של חלק מההורים. החיסון החי מוחלש הוצא משגרת החיסונים של ילדי ישראל לפני כתשע שנים.