בכירי משרד הבריאות כינסו מסיבת עיתונאים במהלכה תדרכו בנוגע לתמונת המצב העדכנית בהתקדמות מבצע "שתי טיפות" לחיסון נגיף הפוליו. את מסיבת העיתונאים העברנו בחדשות 2 Online.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
מנכ"ל משרד הבריאות פרופ' רוני גמזו הבהיר כי בימים הקרובים ייצטרכו ההורים ביישובי הדרום לחסן בשנית את ילדיהם. "כ-50 אלף מילדי היישובים באזור הדרום יחוסנו בשנית. החל ממחר יתבצע תגבור בכל טיפות החלב ביישובים רהט, כסייפה, ערערה, שגב שלום, תל שבע והיישובים הסמוכים. מדובר באזורים בהם ישנו ריכוז גדול של הנגיף ועל כן נקראים אותם ילדים שכבר קיבלו אתהחיסון המוחלש כדי לקבל מנה נוספת", הסביר גמזו.
מנכ"ל המשרד הסביר כי בשלב המתקדם בו נמצא מבצע החיסון "שתי טיפות" ייערכו הצוותים הרפואיים להיכנס גם לבתי הספר באזור. גמזו ציין כי במשרד נחושים למגר באופן מוחלט את התפשטות הפוליו לאזורים נוספים.
החיסון המוחלש חוזר לשגרה
במהלך מסיבת העיתונאים הצהירה השרה גרמן כי חיסון הפוליו באמצעות נגיף מוחלש, ישוב לרשימת החיסונים הניתנים בשגרה במדינת ישראל. החיסון נגד הפוליו החל עם גילויי הנגיף במערכות הביוב במקומות שונים בארץ והתנהל תוך מבצע מיוחד עליו הכריזו במשרד הבריאות. "לאחר זמן רב שחיסנו בחיסון המומת כפי שנעשה ברוב מדינות אירופה, החלטנו להחזיר את החיסון המוחלש מכיוון שמצבנו שונה. אנו נמצאים באזור גיאוגרפי אחר והנסיבות שונות", הסבירה גרמן.
בהמשך, סקר פרופסור איתמר גרוטו, הממונה על שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות את ההתפתחות של הפצת נגיף הפוליו באזורים השונים בארץ ואף מסר פרטים אודות תמונת המצב העדכנית במבצע החיסונים "שתי טיפות". "מתחילת אוקוטובר אנו יודעים על כך שיש נסיגה בהפצת הנגיף בבאר שבע, אך אנחנו עדייו מדווחים על הימצאותו במקומות רבים כדוגמת רהט, ערערה ובמקומות שונים בנגב", הסביר גרוטו
מנכ"ל משרד הבריאות פרופ' רוני גמזו ציין בהקשר זה כי מבצע "שתי טיפות" עדיין נמשך, וכי על ההורים להמשיך ולחסן את ילדיהם. "זהו היה הצעד הנכון והצעד המחייב. החיסון ניתן בכמויות והוא האט את התפשטות הנגיף. כבר חודש וחצי שאנו לא רואים מקומות חדשים שבהם הוא הופץ", הצהיר גמזו שהסביר כי מתן החיסון המשולב - מוחלש ומומת - מספק מענה מיטבי בהרבה לנגיף.
ביום ו' התכנסו חברי ועדת הפוליו וחברי ועדת החיסונים במשרד לדון בהכנסת החיסון המוחלש לרשימת החיסונים הניתנים לתינוקות בימי שגרה. במסגרת הדיון ציינו חברי הוועדות את הצלחת החיסון המומת (IPV) בישראל ואת חשיבותו במניעת תחלואת פוליו.
עם זאת הודגש בדיון כי בנסיבות הקיימות כעת, לא ניתן להסתפק בחיסוני שגרה של חיסון מומת בלבד ומומלץ להוסיף גם את החיסון החי-מוחלש. בסוף הדיון הועברו ההמלצות לשרת הבריאות גרמן ולהנהלת המשרד.
במבצע החיסונים המיוחד שהחל בחודשים האחרונים, הוחלט לתת את החיסון המורכב מנגיפים חיים - למרות חשדנות מצדם של חלק מההורים. החיסון החי מוחלש הוצא משגרת החיסונים של ילדי ישראל לפני כתשע שנים. החלטה סופית בנושא צפויה להתקבל בימים הקרובים.