הרופאים בהדסה נגד הסכם ההבראה: ועדי הרופאים הודיעו כי אם תכנית ההבראה, שהוגשה בסוף השבוע לבית המשפט, לא תשונה - הם יכריזו היום (א') על כשלון המשא ומתן בין הצדדים. אם הרופאים, שמהווים חלק מנושי בית החולים, ימשיחכו בהתנגדותם - תכנית ההבראה עלולה להתבטל ובית החולים יעמוד בפני פירוק.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
ועדי הרופאים ייפגשו מחר עם בכירי ההסתדרות הרפואית כדי לדון בהסכם ההבראה המתגבש, אך הרופאים מסרבים לקבל את ההסכם שגובש בין הנהלת הדסה למשרדי הבריאות והאוצר. לטענת ועד הרופאים, כ-750 רופאים חתמו על עצומה שבה הם מצהירים כי לא יישארו לעבוד בהדסה אם ההסכם לא יעבור שינוי.
למרות האיומים הסיכוי שבית החולים יפורק לבסוף ככל הנראה נמוך, ובמערכת הבריאות מעריכים שמדובר בניסיון של הרגע האחרון לשפר את תנאי הרופאים שעלולים לספוג פיטורים וקיצוצים בשכרם במסגרת תכנית ההבראה.
אתמול (שבת) העריכה שרת הבריאות יעל גרמן כי היא אופטימית לגבי הסכם ההבראה שגובש, והעריכה כי ניתן להגיע להסכם בתוך 48 שעות. עם זאת, גרמן הדגישה שיש למדינה השגות לגבי כמה מהסעיפים: "המדינה מתכננת להשקיע מאות מיליוני שקלים בהדסה, אבל מדינת ישראל לא תיקח אחריות לחובות ללא קבלת סמכות נלווית", אמרה גרמן, על פי הדיווח בגלי צה"ל.
על פי ההסכם שהוגש לבית המשפט בסוף השבוע, המדינה תעביר כ-650 מיליון שקלים להצלת בית החולים, וסכום דומה יועבר על ידי ארגון נשות הדסה. לדברי בית החולים, העובדים הסכימו לפיטורים של מאות עובדים וקיצוצים בשכר.
סכסוך עבודה במערכת הרפואה הציבורית
בסוף החודש שעבר הודיע יו"ר האגף לאיגוד מקצועי בהסתדרות אבי ניסנקורן על סכסוך עבודה כולל במערכת הרפואה הציבורית בישראל. על פי הודעת ההסתדרות, "הסכסוך יחול על עובדי כל בתי החולים ועובדי קופות החולים כללית ומאוחדת".
על פי ההודעה, "הרקע לצעד שנקטה ההסתדרות נעוץ במשבר החמור אליו נקלעה מערכת הבריאות - משבר העולה עד כדי סכנה לפירוק בית החולים הדסה וחשש מהותי לפגיעה בתפקודם של יתר בתי החולים והקופות".
"ההתנהלות של משרד האוצר בנושא של הדסה", אמר ניסנקורן, "הובילה את כל המערכת למשבר עמוק. לא ייתכן כי מי שישלם בסוף את מחיר המחדלים יהיו אלה העובדים הפשוטים ותושבי ירושלים. אני קורא למשרד האוצר ולמשרד הבריאות לפתור את המשבר".