לאחר חודשים של מחאות סוערות, האם הושג הסכם בהדסה? נאמני ארגון הדסה הגישו הלילה (ו') לבית המשפט המחוזי בירושלים תכנית הבראה לבית החולים. התכנית, שתלויה עדיין בהסכמת הנושים, צפויה להזרים מאות מיליוני שקלים - ואולי אף למעלה ממיליארד שקלים לבית החולים. רופאי הדסה הביעו התנגדות להסכם, שנרקם לטענתם מאחורי גבם.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
תכנית ההבראה כוללת הזרמה מסיבית של כספים מארגון נשות הדסה והמדינה למען השנים הקרובות, ביחס זהה - שקל מהמדינה עבור כל שקל מנשות הדסה. לדברי בית החולים, העובדים הסכימו לפיטורים של מאות עובדים וקיצוצים בשכר. אם התכנית לא תתקבל על ידי הנושים בית החולים יילך לפירוק, אך קשה לראות תרחיש שבו בית החולים הגדול והחשוב בבירה יגיע לפירוק.
ועדי הרופאים של הדסה הביעו הבוקר מחאה על "ההסכם החד-צדדי שנרקח בין המדינה, הנאמנים ונשות הדסה. הגורמים השונים מנסים כעת לכפות על רופאי הדסה הסכם בעייתי ביותר שבו הרופאים יאלצו לתת מכיסם הרבה מעבר להסכמות שכבר הגיעו אליהם, הן בתנאים הסוציאליים והן במשכורתם. מניתוח ראשוני, מדובר על הסכם שמשמעותו היא ש-1,000 רופאי הדסה יתנו למעלה מחצי מיליארד שקל מכיסם כדי להציל את הדסה".
הרופאים הוסיפו כי הם "ילמדו את ההסכם המוצע לעומק וינתחו את המשמעויות שלו הן בהיבט הכלכלי והן בהיבט של יכולתו להבריא את הדסה. רק לאחר מכן, יגבשו רופאי הדסה את החלטתם". הנהלת בית החולים צפויה למסור בקרוב הצהרה בנושא.
סכסוך עבודה במערכת הרפואה הציבורית
בסוף החודש שעבר הודיע יו"ר האגף לאיגוד מקצועי בהסתדרות אבי ניסנקורן על סכסוך עבודה כולל במערכת הרפואה הציבורית בישראל. על פי הודעת ההסתדרות, "הסכסוך יחול על עובדי כל בתי החולים ועובדי קופות החולים כללית ומאוחדת".
על פי ההודעה, "הרקע לצעד שנקטה ההסתדרות נעוץ במשבר החמור אליו נקלעה מערכת הבריאות - משבר העולה עד כדי סכנה לפירוק בית החולים הדסה וחשש מהותי לפגיעה בתפקודם של יתר בתי החולים והקופות".
"ההתנהלות של משרד האוצר בנושא של הדסה", אמר ניסנקורן, "הובילה את כל המערכת למשבר עמוק. לא ייתכן כי מי שישלם בסוף את מחיר המחדלים יהיו אלה העובדים הפשוטים ותושבי ירושלים. אני קורא למשרד האוצר ולמשרד הבריאות לפתור את המשבר".