האם נמצא פתרון למשבר העובדים הסוציאליים לקשישים? משרד הרווחה השיג סיכום על הקצאת תקנים לטיפול באזרחים ותיקים ברשויות המקומיות, ובכך הביא לסיום סכסוך בין המשרד לבין מרכז השלטון המקומי, שעלול היה להותיר קשישים רבים ללא תמיכה. הסכסוך והשלכותיו על האזרחים הוותיקים תועד וסוקר בכתבה במהדורה המרכזית לפני כחודש וחצי.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
על פי פרטי המתווה שהושג, האחריות לביצוע בקרות בבתי האזרחים הוותיקים תועבר, מכוח חוק סיעוד, מהעובדים הסוציאליים ברשויות המקומיות למוסד לביטוח לאומי. 165 התקנים שהוקצו לרשויות לצורך יישום חוק הסיעוד, יישארו ברשויות המקומיות לצורך שיפור השירות לאזרחים ותיקים.
עוד סוכם כי אם יתברר במסגרת ביקורי הבית שיערכו העובדים הסוציאליים בביתם של האזרחים הוותיקים שהשירות שמקבל האזרח הוותיק מחברות הסיעוד איננו שירות הולם, עליהם לדווח למוסד לביטוח לאומי לאלתר, שאחראי מעתה על הפיקוח והבקרה בנושא הזה.
"כולנו מחויבים לכך שאזרחי ישראל יוכלו להזדקן בכבוד", אמר שר הרווחה חיים כץ. "עלינו להבטיח מענה מקיף וטיפול רגיש ואיכותי לצרכיהם. נמשיך ונפעל למען היקרים לנו מכל".
יו"ר איגוד העובדים הסוציאליים צפרא דוויק בירכה על סיום המשבר בנושא חוק הסיעוד והקצאת התקנים. עם זאת, הוסיפה כי "אנו מחויבים להגדיל את תקני כוח האדם של העובדים הסוציאליים המטפלים בזקנים, על מנת שנוכל להעניק להם טיפול מיטבי".
הכול בגלל 20 מיליון שקלים
מקור המחלוקת שנוצרה הוא בסכסוך כספי בין מרכז השלטון המקומי לביטוח הלאומי ומשרד הרווחה, שמימנו לרשויות המקומיות את התקנים של העובדים בהיקף של 20 מיליון שקלים בשנה. בעקבות הודעה של העיריות ברחבי הארץ לפני כחודש וחצי כי יפחיתו את התקנים למחלקות, הודיעו השירות הסוציאלי כי יפתחו בשביתה אם לא יוצג פתרון