שר החינוך נפתלי בנט הכריז היום (שלישי) על תכנית להגברת המוטיבציה לגיוס לקרבי. בין היתר היא תכלול כניסת קצינים לבתי ספר להרצאות לקראת גיוס וחיזוק הקשר בין בסיסם צבאיים קרביים לבתי ספר. היעד שהציב בנט הוא הכפלת מספר התלמידים במסגרות הכנה לצה"ל מכ-5,000 לכ-10,000.
לעדכונים נוספים ולשליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
עיקרי התכנית של שר החינוך כוללות תוספת של 33 מיליון שקלים לתכנית להגברת המוטיבציה לגיוס לשירות משמעותי. בשנת 2014 התקציב עמד על 47 מייליון ומאז הוגדל ביותר מ-30% ל-80 מיליון שקלים. כמו כן יורחב ההיקף של שבוע הגדנ"ע מ-20 אלף חניכים ל-30 אלף.
בסיסים קרביים יאמצו בתי ספר
התכנית מקבלת תמיכה מ-180 רשויות שיכללו ביום הלימודים את תכני ההכנה לצה"ל. כמו כן, לראשונה יום "בעקבות לוחמים" שבו נחשפים תלמידים ליחידות קרביות ומלחמות ישראל יועבר גם לתלמידי הדרום בשיתוף עם משרד הביטחון. בתוך כך יוכפלו מרכזי ההכנה לשירות משמעותי ברשויות המקומיות מ- 36 ל- 72 מרכזים בתהליך הדרגתי של כחמש שנים.
בסיסים קרביים ברחבי הארץ בהם של אוגדת עזה, בא"ח צנחנים, הנדסה קרבית, תותחנים, שריון, חיל הים ומג"ב יאמצו בתי ספר במטרה לחזק את הרצון של התלמידים להתגייס לשירות משמעותי. כחלק מכך התלמידים יתארחו בבסיסים וייחשפו לפעילות בבסיס. במקביל הקצינים והחיילים יגיעו לבתי הספר ויעבירו תכנים של מורשת קרב.
בנוסף יגדיל בשנה הקרובה משרד החינוך את היקף המורות החיילות שיכשירו את בני הנוער לקראת גיוס מ-400 ל-500 חיילות. במשך תהליך של חמש שנים הוא יוגדל ל-700.
תכניתו של השר בנט מגיעה על רקע נתונים שנחשפו בחודש נובמבר אשתקד. בכיר בצה"ל חשף כי בעוד ששיעור הנשים המתגייסות נותר דומה בשנים האחרונות, אחוז הגברים המתגייסים דווקא נמצא במגמת ירידה. ב-2004 התגייסו יותר מ-77% כשב-2016 ירד המספר ל-72%. יותר ממחצית הגברים שלא מתגייסים מנצלים את סעיף "תורתו אמנותו" כדי להישאר מחוץ לצבא וכרבע מהם לא מתגייסים בגלל סיבות רפואיות. בנוסף, נתון מדאיג חושף כי בשנה שעברה חלה ירידה ברמת המוטיבציה של גברים לשרת במערך הלוחם. גורם צבאי ציין כי מועמדים רבים לשירות ביטחון הביעו רצון לשרת בתפקידים של סייבר מחשבים ומודיעין