רבים הולכים למכון כושר ולאימונים אירוביים, ומנסים להתאים את סוג המוזיקה לסוג האימון. עכשיו העניין הופך למדעי, כאשר מדענים החליטו לנתח את הפעימות (הביטים) של להיטי פופ ואת התרומה שלהם לקצב ואופי האימון. הם אף ניסו את רשימת הלהיטים שהכינו על מתאמנים וזכו לתוצאות טובות, כך מפרסם אתר ה"דיילי מייל".
היפ הופ להפעלה מאסיבית, דאנס למשקולות, פופ לשחרור
התוצאות מראות שמוזיקת ראפ והיפ הופ מספקת את הפעימות הטובות ביותר עבור חימומים, מתיחות ראשונות והפעלה מאסיבית של הגוף. מוזיקת דאנס טובה יותר עבור אימוני כוח, ושירי פופ (למשל, בלדות) הם הטובים ביותר עבור שחרור וה"קירור" שאחרי האימון.
ממה הם ממליצים להימנע? ממוזיקת רוק, שבשל שינויים תכופים בקצב עלולה להשפיע על הקצב של המתאמנים. אותם מדענים, בראשות הד"ר קוסטס קרגורחיס מאוניברסיטת ברונל, טוענים שלא מדובר סתם בהתאמה של הסגנון המוזיקלי לשלב באימון, אלא שהאזנה לסוג הלא נכון של סדר שירים עלולה לעכב את הביצועים של המתאמנים.
הפלייליסט המושלם לחדר הכושר
בהתבסס על הממצאים , החוקרים ערכו רשימת השמעה שכוללת להיטים גדולים, ויכולה ללוות את האימון הבא שלכם:
להכנה מנטלית לפני האימון: Roar של קייטי פרי.
למתיחות לפני האימון: Talk Dirty של ג'ייסון דרולו, "Skip To The Good Bit" של Rizzle Kicks.
לחימום אירובי: Get Lucky של דאפט פאנק ופארל וויליאמס, ו"Move" של Little Mix.
לאימון לב-ריאה בקצב נמוך: "Need U 100%" של דיוק דיומונט, ו-"You Make Me" של אביצ'י.
לאימון לב-ריאה בקצב בינוני: "Timber" של פיטבול וקאשה
לאימון לב-ריאה בקצב גבוה: "Applause" של ליידי גאגא.
לאימון לב-ריאה בקצב גבוה מאוד: "Can’t Hold Us" מקלאמור וראיין לואיס עם ריי דלטון, ו-"Happy" של פארל וויליאמס.
לאימוני כוח ומשקולות: "The Monster" של אמינם וריהאנה, "Love Me Again" של ג'ון ניומן, ו"It’s My Party" של ג'סי ג'יי.
אימון שחרור וקירור: "Burn" של אלי גולדינג ו-"Burn" של לורד. שנזכור כמה קלוריות שרפנו.
השיטה המדעית
וכך עבדה השיטה: פסיכולוגים שמתמחים בספורט מלונדון ניתחו את השירים הפופולריים ביותר לאימוני כושר על פי אתר הסטרימינג המפורסם "ספוטיפיי". הם דגמו 6.7 מיליון רשימות השמעה שיצרו גולשים ב"Spotify", המכילות את המילה "אימון", והשוו את הפעימות לדקה (BPM) שיוצרים שירים מז'אנרים שונים של מוזיקה ורצפים שונים של שירים.
לדוגמא, אדם נורמלי רץ בקצב ממוצע של 150-190 צעדים בדקה. בהנחה שכל שני צעדים (ימין-שמאל, או שמאל-ימין) מחזירים את הגוף לאותו המצב, הרי שמדובר על גוף שמבצע 75-95 פעולות חוזרות בדקה. כל פעולה חוזרת שווה לפעימה מוזיקלית אחת, והתוצאה היא 75-95 ביטים בדקה, כמו במוזיקת ראפ והיפ הופ.
"מומלץ להשתמש בשירים שמזכירים לנו תקופות בהן היינו בכושר"
"רבים מהשירים במוזיקת הראפ טובים בלהחדיר את האנרגיה הפיזית המתאימה ביותר לריצה", הסבירו החוקרים. לעומת זאת הם טוענים ש"שירי פופ מושלמים לפעולות איטיות יותר כמו חימום וקירור לפני ואחרי אימון אירובי, בגלל דפוסי הקצב הסדירים שלו", ואילו "מוזיקת דאנס מתאימה ביותר לכוח ואימון משקולות משום שהיא מהירה, קצבית והבסים שלה מדרבנים אנשים להרים משקולות".
ד"ר קרגוחיס הדגיש שכדי להגיע לאפקט מקסימלי, אנשים צריכים להשתמש בשירים שמזכירים להם את גיל ההתבגרות והבגרות המוקדמת שלהם, כדי לגרום להם להרגיש צעירים ובכושר. "רשימת השמעה שמעניקה למתאמן מוטיבציה יכולה לעזור לו לעכב את העייפות בפעילות הגופנית. קשיי נשימה ולב באימון שמחזק לב-ריאה יכולים להתפרש באופן חיובי יותר, הודות למוזיקה. משמעות הדבר היא שגם בשלב שבו הגוף שלך צועק להפסיק, למוזיקה יש את הכח להרים את מצב הרוח שלך ולגרום לך להמשיך".