אמרו לנו שתחתונים הדוקים פוגעים בפוריות, התריעו בפנינו להימנע ממקלחות חמות כשרוצים להיכנס להריון, גרמו לנו להיגמל מעישון כדי להעלות את איכות הזרע, שכנעו אותנו לחשוד בכל חומר סיכה, ועכשיו מגיעה הבשורה הבאה למעוניינים להפרות ולרבות: הקפידו על שעות שינה מסודרות.
מחקר חדש שערכה ד"ר לורן וייס, חוקרת מובילה בתחום הפוריות, מצא התאמה מוחלטת בין שעות השינה של הגבר לבין רמות הפוריות שלו. במחקר השתתפו גברים בני 21 ומעלה ונשים בטווח הגילים 21-45 שניגשו לטיפולי הפרייה חוץ גופית, והחוקרים בדקו אחת לשמונה שבועות כמה שעות ישן הגבר בלילה ממוצע (במשך 12 חודשים, או עד שהזוג הצליח להיכנס להריון). הממצאים, כאמור, חד משמעיים: מספר הגברים שישנו פחות מ-6 בלילה והצליחו להכניס את נשותיהם להריון היה נמוך ב-43 אחוזים מאלה שישנו 7-9 שעות. הנתונים אלה מתווספים לממצאי מחקר קודם שנערך באוניברסיטת בוסטון בהשתתפות 695 זוגות בגיל הפוריות, שם נמצא שגם שינה ארוכה מדי - תשע שעות ומעלה - פוגעת בסיכויי הפוריות בערך באותה המידה.
יש היסטוריה מדעית שלמה של מחקרים שהצביעו על הקשר בין איכות השינה לבין איכות הטסטוסטרון, הורמון קריטי להתנהגות המינית של הגבר וכן לתפקודי הגוף הקשורים ברביה. ד"ר וייס ציינה שיש קשר מוכר בין בעיות שינה לספירת זרע נמוכה, צורתם של תאי הזרע וירידה ברמות הטסטוסטרון, אבל זה המחקר הראשון שמצביע על קשר בין איכות השינה לרמת הפוריות הגברית. לדברי החוקרת, הגורם לירידה ברמת הפוריות טמון בירידה ברמת הטסטוסטרון המהותי לייצור תאי הזרע.
עם זאת, יש שחולקים עליה ומצביעים על כך שתוצאות המחקר בעייתיות. אחד החוקרים שהתראיין בנושא לדיילי מייל הבריטי העלה סברה הגיונית שלפיה בעיות שינה ובעיות פוריות יכולות להיות תוצאה של בעיה בריאותית שלישית (כגון בעיות נוירולוגיות, מחסור בוויטמין מסוים, אנמיה, מתח נפשי ועוד). מכל מקום, שינה טובה לא הזיקה מעולם לאף אחד והוכח באינספור מחקרים שהיא תנאי בסיסי לשמירה על בריאות ברמה סבירה - בין אם מתכננים להביא ילדים לעולם או לא.