החלטת לעשות מעשה ולהחליף את הרביצה היומית בפעילות קצת יותר אקטיבית? תענוג. עכשיו רק נשאר לך לבחור איזה ספורט לעשות. מבחר לא חסר, אבל השאלה שאתה צריך לשאול היא מהי מטרת העל שלך בכל הסיפור הזה. רוצה להיכנס לכושר שיא? לרדת במשקל ולעצב את הגוף? לחזק את פלג הגוף העליון? להפוך למכונה משומנת שלא רואה ממטר? קרא על 10 ענפי הספורט הבאים ותחליט מה הכי מתאים לך.
חשוב: לפני תחילת האימונים תדאג לבצע בדיקות רפואיות. מסדרונות בתי החולים מלאים בגברים שרצו 10 קילומטר בפעם הראשונה אחרי רביצה של 10 שנים.
שורף הכי הרבה קלוריות: ריצה למרחקים ארוכים
לא יעזור כלום, כנראה שהספורט המזוכיסטי ביותר הוא גם זה שיכניס אותך לכושר טוב יותר מכולם. שריפת הקלוריות במהלך אימון ריצה למרחקים גבוהה יותר ממרבית ענפי הספורט, ולו רק בשל העובדה שהדופק שלך נשאר גבוה למדי לאורך כל האימון. למזלך, הדרישות היחידות הן נעלי ריצה מקצועיות והרבה מאוד כוח סבל, ואולי בסופו של דבר אפילו תחליט לרוץ איזה מרתון או שניים. אז אם אתה אוהב לסבול, נהנה לאתגר את עצמך ותמיד מחפש אחר המטרה הבאה - ריצה למרחקים זה הספורט בשבילך. אגב, מרתון זה 42.195 ק"מ. סתם, שתדע.
הכי מהנה: רכיבה על אופניים
רבים טוענים כי הטור דה פראנס, מרוץ האופניים המפורסם בעולם, הוא האירוע הספורטיבי הקשה ביותר עלי אדמות. רוכבי אופניים, בין אם זה בכביש, בין אם זה בשטח ובין אם זה רוכבי דאון היל פסיכיים, הם מכונות ספורט משומנות היטב. במהלך רכיבה ממוצעת שורפים לא מעט קלוריות, משפרים את סיבולת לב הריאה באופן דרסטי ויש מצב שגם נהנים על הדרך. לצערך, הציוד ברכיבה על אופניים לא זול במיוחד, אבל זה בהחלט שווה את ההשקעה. ובינינו, לטייטס יש את היתרונות שלו.
הכי מעצב את הגוף: שחייה
הספורט המשעמם בעולם? ייתכן. אבל אין ספק כי שחייה, בין אם בבריכה או בים, זה מתכון טוב לבריאות, אריכות ימים וגוף חטוב ומעוצב. השחייה, בניגוד לנהוג לחשוב, לא מעצבת רק את פלג הגוף העליון אלא עובדת על כל שרירי הגוף החל מהגב וכלה בשרירי התאומים שברגליים. מכיוון שאין עומס רב על המפרקים, שחייה נחשבת לענף ספורט עם רמת פציעות נמוכה יותר יחסית. לפני שמזנקים למים חשוב לזכור: בניגוד לטייטס, ספידו לא מיועד לכולם.
הכי מנפח את שרירי הידיים: חתירה
המאמץ שמושקע על ידי פלג הגוף העליון במהלך חתירה הוא אדיר, וזה ללא ספק אחד מענפי הספורט הקשים ביותר. כיוון שרוב התנועה מופעלת כנגד המים, שרירי הידיים, הגב והבטן עובדים ללא הפסקה. בנוסף, הדופק הגבוה מצליח לשמור על טווח הפעילות האירובי ותורם לשריפת קלוריות וחיזוק סיבולת לב ריאה. בארץ ישנם מספר מרכזי חתירה, כאשר המפורסם שבהם הוא בנחל הירקון.
הכי מדמם: MMA (אומנויות לחימה משולבות)
נכון, יש פה חבר'ה שמנסים להרוג אחד את השני בכלובי מתכת כשדם ניתז לכל הכיוונים, אבל MMA זה עדיין ספורט שמחטב את הגוף. אומנויות לחימה משולבות זה ענף ספורט שכשמו כן הוא - משלב בין מגוון רחב של ענפי ספורט: אגרוף תאילנדי, ג'ו ג'יטסו, היאבקות, קראטה ועוד רבים אחרים. כיוון שעלייך להתמחות במנעד של טכניקות, האימונים קשים ומייגעים, ואתה משלב בין עבודה אירובית ואנאירובית קלאסית. אגב, כדאי לבטח את השיניים לפני שמתחילים.
הכי מחזק את הגוף: שיט מפרשיות
אמנם קשה להבין איך הדברים האלו זזים כל כך מהר במים, אבל תתפלאו כמה השייט מחזק את השרירים. רוב המאמץ מושקע על ידי השרירים בכל חלקי הגוף, ואחרי עשר דקות של ניסיון לייצב מפרשית אתם ודאי תעדיפו לקפוץ למים, לנטוש את המפרשית ולשחות בחזרה. בישראל הספורט מוכר בעיקר בזכות שייטנו המצוינים שגורפים מדליה אחר מדליה באולימפיאדות ובאליפויות השונות. לידיעתכם, כל אחד מכם יכול לקנות או לשכור מפרשית, לצאת למים הפתוחים ולהיכנס לכושר.
הכי פסיכי: טריאתלון
הזכרנו שחייה, הזכרנו אופניים, הזכרנו ריצה - ועכשיו אנחנו מבקשים מכם לשלב ביניהם. ענף הטריאתלון לא מתאים לכולם, אבל העבודה המאומצת על כל קבוצות השרירים והגיוון בשגרת האימונים בהחלט תורמים להנאה מהספורט הקשה. ענף הטריאתלון בנוי על מספר תחרויות, בעיקר בימי הקיץ, כאשר ניתן לבחור מבין כמה מסלולים. המסלול הפופולארי (ספרינט) כולל שחייה למרחק 750 מטר, רכיבה למרחק 20 קילומטר וריצה למרחק 10 קילומטר. למביני עניין, המסלול המעט יותר מאתגר מרחקו כפול, ובהמשך ניתן להירשם לאחד האתגרים הקשים ביותר שקיימים - איש הברזל: 3.8 קילומטר שחייה, 180 קילומטר אופניים ו-42.195 קילומטר ריצה.
הכי אקסטרימי: טיפוס קירות (בולדרינג)
עם כל הכבוד לספיידרמן, טיפוס קירות זה ספורט מסובך הרבה יותר מלהדביק את עצמך לקיר של גורד שחקים באמצעות קורי עכביש. בארץ ישנם מספר מרכזי טיפוס מקצועיים, והם הולכים וצוברים תאוצה ופופולאריות בשנים האחרונות. היתרונות של הטיפוס הם בפיתוח זריזות הידיים והרגליים, קואורדינציה וכוח פיזי, ובהמשך, תוכל אפילו לטפס איזה מצוק או שניים. וכן, רוב הסיכויים שבהתחלה לא תצליח אפילו לקשור על עצמך את הרתמה.
הכי משתלם: גלישת גלים
אם אנחנו כבר גרים ליד הים, לא כדאי לנצל את זה? גלישת הגלים, בניגוד לחופי קליפורניה העליזים, זה ספורט שפשוט לא הצליח להתרומם בישראל. לנו קשה להבין למה. כל ענף ספורט שכולל פיתוח של שרירי הבטן, הגב והרגליים, ומאפשר לך להשקיף על בנות בביקיני בחוף הים ולהיראות ממש מגניב, הוא מבחינתנו הצלחה מסחררת. בנוסף, היכולת לאזן את עצמך על משטח רטוב ולהגיע למהירויות מרשימות זו בהחלט הטבה נחמדה.
הכי כדאי להתחיל צעיר: התעמלות
לא בטוח שפליק פלאק משולש שמסתיים בבורג ונחיתה מושלמת זה כוס הוויסקי שלך, אבל אם אתה יכול לדמיין את עצמך מסתובב סביב קורת עץ, אז לפחות תשמח לדעת שמתעמלי הקרקע (בין היתר: טבעות, תרגילי קרקע, חמור וכן הלאה) נחשבים לגמישים, חזקים ובכושר שיא. מצד שני, רוב הסיכויים שאם תנסה את כל הפליק פלאקים האלו מעל גיל 12, ככל הנראה תמצא את עצמך מכופף ומושפל במשרד של האורתופד.