מה אתם עושים ממש עכשיו, בזמן קריאת הטקסט? אם התשובה היא לא "אוספים את הבטן", הנה ההזדמנות לתיקון. מתברר שתרגיל פשוט שאפשר לבצע בכל מקום יכול לחזק בקלות את שרירי הבטן, ובגדול גם לשפר את התפקוד הגופני.
כך זה הולך: לוקחים שאיפה גדולה ו"מכניסים" את הבטן. מחזיקים היטב במשך כרבע דקה עד חצי דקה (לא עוצרים את האוויר, ממשיכים לנשום!), ומשחררים בטבעיות בלי לנפח את הבטן. חוזרים על הפעולה במשך 3-10 פעמים נוספות.
>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?
ד"ר טלי פרידמן, מומחית לכירורגיה פלסטית ואסתטית, מסבירה מדוע כדאי לאמץ את ההרגל ולמה זה כל כך משתלם: "היחלשות שרירי הבטן היא תופעה מוכרת מאוד בחברה שלנו. הגיל, ההריונות, הרגלי תזונה לקויים וגם מחסור בזמן שמונע מאיתנו לפקוד את חדר הכושר באופן קבוע – אלה ועוד הם סיבות הגורמות להיחלשות שרירי הבטן. בפועל, המצב הזה עלול להוביל למראה המוכר של בטן רופסת ובולטת".
מעבר לעניין האסתטי, ד"ר פרידמן מציינת שורה של בעיות תפקודיות שקשורות לנושא, ביניהן: כאבי גב, אי תמיכה בשרירי רצפת אגן שמובילה לבריחת שתן ולבעיות בתפקוד המיני ואפילו בעיות עיכול שנובעות ממחסור בתמיכה במעי, שאמורים לספק שרירי בטן חזקים.
"תרגיל כזה המיועד לחיזוק סטטי של שרירי הבטן מסייע לחזק את השרירים האנכיים של הבטן (כן, בדיוק אלה שאחראיים על מראה ה'קוביות'). יתרונו הגדול נובע מכך שהוא זמין ואינו מצריך גישה לחדר כושר או דורש השקעת זמן ספציפי. מעבר לכך, מדובר בתרגיל מצוין גם עבור נשים בהיריון, שלרוב מונחות להימנע מביצוע תרגילי הבטן הסטנדרטיים", מוסיפה ד"ר פרידמן ומציינת שהמלצה זו תקפה בהתאם ליכולת האישית.
למי זה עוד מיועד? "לגברים שרוצים להימנע ממראה של 'כרס' או לאנשים רזים עם בטן בולטת יחסית, לנשים אחרי לידה, למי שעבר ניתוח אסתטי באזור הבטן ולכל מי שמעוניין לחזק את שרירי הבטן.
כמה זה באמת יעיל? ובכן, ד"ר פרידמן מסבירה שאם מתמידים בתרגיל בהחלט ניתן ליהנות משרירי בטן חזקים יותר, מה שמונע את התרחבותם וכך גם את מראה הבטן הבולטת.
עוד ב-mako בריאות:
>> גם לכם יש נקודות אדומות בזרועות? זאת הסיבה
>> סובלים מנשירת שיער? התרחקו מהמאכל הזה
>> שוס: אימון בשעה הזו שורף יותר קלוריות
אדווה הרדוף, פיזיותרפיסטית בכללית מחוז שרון שומרון, מסבירה שתרגיל זה משפר גם את תפקודם של שרירי רצפת האגן. באותה הזדמנות היא מציעה לבצע פעולה נוספת שתסייע לחזק אותם אף יותר, באמצעות כיווץ של הסוגרים – פי הטבעת והנרתיק. היא מציינת שלמרות הנחיות שונות שניתנות לביצוע תרגילים מהסוג הזה, מחקרים מוכיחים כי 30 אחוז מהנסיינים אינם מצליחים בכך. בקיצור, שימו לב להנחיות: "כל מה שצריך לעשות זה לדחוף את שרירי רצפת האגן לכיוון מעלה. הדרך הפשוטה ביותר לעשות זאת היא פשוט לדמיין שאתם מתאפקים לשירותים, ומנסים לעצור את זרם השתן". לדבריה, תרגיל זה מסייע לחזק חלק פנימי יותר של שרירי הבטן – 'הרחב הבטני', והוא אפקטיבי בהידוק ובהשטחת הבטן.
ד"ר פרידמן מציינת שהמטרה היא בסופו של דבר לפתח יכולת לאסוף את הבטן באופן אוטומטי, כך שבסופו של דבר תוכלו לבצע את התרגיל הזה גם ללא מאמץ מיוחד ומתוך הרגל. שווה לנסות, לא?