עמית עברי, בת 27, תל אביב, התחילה לשחות בגיל 12 בעקבות אחותה הגדולה ומשם זה התגלגל והפך לעיסוקה המקצועי. מתאמנת בנבחרת ישראל בשחייה ומתכוננת לאליפות העולם באוגוסט בבודפשט.
רגעי שיא בהיסטוריה הספורטיבית שלך
"מדליית ארד באליפות אירופה, חצי גמר באולימפיאדת לונדון 2012, השתתפות בפעם השנייה באולימפיאדת ריו 2016, מדליית ארד ומדליית כסף בסבב גביע העולם".
עוד ב-mako בריאות:
>> סקס לעצלנים: השדרוגים שיהפכו אתכם למאהבי על
>> תתפלאו מה קצת שום יכול לעשות לכם
>> תולעים בטוסיק: מה עושים עם הסיוט הזה?
הדברים הטובים שקורים לך בעקבות אימון
"אני עושה את הדבר שאני הכי אוהבת וכרגע זה גם המקצוע שלי, כך שכל יום מלא בעבודה קשה, הנאה וסיפוק.
לעסוק בפעילות ספורטיבית משחרר אותי ונותן לי כוח ותחושה טובה לאורך כל היום. אני מאוד אנרגטית והשחייה עוזרת לי לאזן את עצמי".
השראה ספורטיבית
"אני מוצאת השראה גדולה במשפחתי וחבריי הקרובים. הג'ודאית אליס שלזינגר והגולשת לי קורזיץ הן חברות טובות שלי וספורטאיות מדהימות, אנחנו מתייעצות ותומכות אחת בשניה בכל עת".
טיפ למי שרוצה להתחיל
"בחיים יש לכולנו עליות וירידות, ומה שעוזר לי להתגבר זה לזכור שאני נהנית ואוהבת את מה שאני עושה. גם כשקשה או לא מצליח אני מוצאת דרכים לצאת קצת מהשגרה, ובעיקר מתמקדת במטרה ומסתכלת קדימה. אני חושבת שפעילות ספורטיבית היא חלק בלתי נפרד מהחיים ובעיני הכי חשוב זה להנות מזה. יש היום המון אפשרויות, וגם לצאת לרקוד זו אחלה פעילות. תמצאו את הפעילות שעושה לכם לחייך - לגלוש, לשחות, לטפס, לרקוד או לרוץ".
מוטו לחיים
"חיים רק פעם אחת".
גילטי פלז'ר
"עוגיות גרנולה עם שוקולד צ'יפס שסבתא שלי מכינה לי לפני כל תחרות. לא יכולה לוותר עליהן!"
מתכון סודי
"אני אוהבת לבשל ומבלה הרבה שעות במטבח, זה כיף להרכיב מנות בעלות ערך תזונתי גבוה וערך קלורי נמוך ושיהיו טעימות ומפנקות. השף אוהד לוי ואני משתפים פעולה ועורכים ארוחות שף סודיות. הוספתי מתכון מגניב שלי שאני מאוד אוהבת שיש בו את כל המרכיבים שהגוף צריך אחרי פעילות גופנית:
200 גרם איטריות אורז/ אודון
כף שמן זית
2 שיני שום פרוסות או קצוצות
כמה פרוסות ג'ינג'ר טרי
צ'ילי טרי
חצי כפית זרעי כוסברה טחונים
כל סוגי הפטריות - שמפיניון, פורטבלו ,יער, שינוקי.
פרחי ברוקולי
עלי תרד
צרור כוסברה קצוץ
בצל ירוק
כף סילאן
2 כפות רוטב סויה
כפית שמן סומסום
כפית קליפת לימון מגוררת
חופן אגוזי קשיו/ שקדים קצוצים
מבשלים את האיטריות במים רותחים במשך שלוש דקות, מצננים ומסננים. בוואק או מחבת גדולה מחמים את שמן הזית ומטגנים קלות את השום, צילי, הג'ינג'ר, זרעי הכוסברה.
מוסיפים ביחד את כל סוגי הפיטריות לאחר מכן את פרחי הברוקולי, התרד ,האטריות והבצל הירוק.
מטבלים בסילאן, סויה, שמן סמוסום, קליפת הלימון, כוסברה ואגוזים. ניתן להוסיף טופו/ דג / חזה עוף".