היתרונות הבריאותיים של ריצה כבר ידועים לכולם, אבל מעטים יודעים עד כמה אופן הריצה משפיע על התוצאות שלכם. ריצה תורמת לאורח חיים בריא, אך אם לא תקפידו על ריצה נכונה, אתם עלולים למנוע מעצמכם להגיע ליעדים שלכם – בין אם הם ירידה במשקל או שיפור היכולת הגופנית.
>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?
מייקל אולזינסקי, מאמן ריצה ואימוני סיבולת לב-ריאה ממליץ לשים אקסטרה תשומת לב לפלג הגוף העליון. "הדבר הכי נפוץ שאני מתייחס אליו בכל שבוע באימונים, הוא הפוזיציה של פלג הגוף העליון של הרצים", סיפר אולזינסקי לאתר Popsugar. "כלומר - הכתפיים, הזרועות ופלג הגוף העליון".
"ריצה היא פעילות גופנית מדהימה שדורשת איזון בין נוקשות ורוגע" מוסיף אולזינסקי. "כשרצים הם נוקשים במקומות בגוף שאמורים להיות נינוחים, זה יכול להרוס את אופן הריצה ולגרום לה להרגיש לא נעימה ואף כואבת". אולי יהיה לכם בהתחלה קשה להתרגל לזה, אבל ככל שתהיו נינוחים יותר באזור הזרועות וכתפיים במהלך הריצה – כך תוכלו לרוץ מהר יותר ולזמן ממושך יותר.
עוד ב-mako בריאות:
>> האיום הבריאותי שמסכן את הציבור הישראלי
>> מרגישים עייפים כל הזמן? אולי זו הסיבה
>> כך ג'ניפר לורנס נכנסה לכושר שיא
על פי אולזינסקי, לפלג הגוף העליון יש השפעה על התנהלות שאר הגוף במהלך הריצה, לכן המטרה הראשונה היא לאפשר לאנשים שרצים להירגע ולתת לפלג הגוף העליון לנוע בנינוחות.
אם אתם מתקשים לשחרר את אזור הכתפיים והזרועות, למייקל יש שני טיפים שיכולים לעזור לכם: "חשוב לעשות חימום לפני הריצה – שיכלול את פלג הגוף העליון. תרגיל פשוט כמו ג'מפינג ג'ק (קפיצה ברגליים מפושקות תוך הרמת הידיים) הוא מעולה כיוון שזה עוזר לכם להשתחרר קצת. בזמן שאתם רצים, נסו להניע את הזרועות בצדי הגוף והשתדלו שזרועותיכם לא יהיו בצד הקדמי של גופכם לזמן רב. זה מעיד על כך שהכתפיים שלכם מתוחות". חשוב לזכור שאופן הריצה משפיע משמעותית על היעילות שלה ושאתם לא חייבים להיות מתוחים בזמן פעילות גופנית.