עולם הכושר הופך לקשוח מרגע לרגע ורבים חושבים שאין כזה דבר "יותר מדי כושר". אך האמת היא, שלמרות שפעילות גופנית הכרחית לגוף בריא – עשויות להיות גם השלכות שליליות, אם אתם מעמיסים על עצמכם יותר מדי.
>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?
"תשישות אדרנל" או בהגדרה הרשמית – תת פעילות בלוטת יותרת הכליה, הוא מצב רפואי שעשוי להתרחש כתוצאה ממתח נפשי או פעילות גופנית מופרזת. הוא גורם לבלוטה, האחראית לייצור ההורמון קורטיזול, להתעייף ולהקטין את ייצור ההורמון. אם הצבתם לעצמכם מטרה של ירידה במשקל – תשישות האדרנל עשויה בהחלט לפגוע לכם ביעדים. ייצור נמוך של קורטיזול עשוי לגרום לתשישות, מתח, אלרגיות וחשק מוגבר לסוכר.
לבסוף, ההשלכה של זה עשויה להיות עלייה במשקל. "אימון גופני הוא לא רק חיזוק השרירים והורדת השומן", הסבירה ליז לטשפורד, מאמנת אישית ומומחית במניעת פציעות לאתר Popsugar. "כל מערכת העצבים המרכזית שלכם מווסתת על ידי מערכת מורכבת של הורמונים. אם תשבשו אותם, אתם עלולים להתמודד עם בעיות חמורות".
עוד ב-mako בריאות:
>> משהו מוזר קורה לגוף כשאתם משלימים שעות שינה
>> כך תשיגו את הבטן שגרמה לאנה ארונוב לקנא
>> הסוד לאושר הוא פשוט יותר ממה שאתם חושבים
לטשפורד מוסיפה כי טרנד ה"אימון יתר" נמצא בעלייה מתמדת. "אנחנו רואים את זה יותר אצל חובבי הכושר הנלהבים. כשזה נוגע לאימון גופני, יותר זה רק יותר – זה לא טוב יותר". לטשפורד מוסיפה כי היא מעודדת לייעל את האימון, במקום להרוג את עצמנו באימונים קשים יתר על המידה.
אז איך אפשר להמשיך לאתגר את עצמנו באימונים מבלי לגרום למצב של תשישות אדרנל? "בחרו באימון שמשרת את המטרות שלכם", ממליצה לטשפורד. "היצמדו לאימונים ארוכים יותר, בעלי עצימות נמוכה או אימונים קצרים בעלי עצימות גבוהה".
אם יש לכם חשד שאתם סובלים מתת פעילות בלוטת יותרת הכליה, כדאי להיוועץ ברופא. כמו כן, חשוב להקפיד על שינה מספקת (בין 7-9 שעות שינה בלילה) ותזונה מאוזנת.