אנחנו יודעים ששינה לקויה יכולה להוביל למגוון רחב של בעיות בריאותיות. מחקרים מהשנים האחרונות הראו קשר בין שינה מועטה לחרדה, עלייה במשקל, ירידה בתפקוד הקוגניטיבי ואף לתפקוד לקוי של המערכת החיסונית. החדשות הטובות הן שישנם שלל פתרונות שונים שיכולים לעזור לכם לישון טוב יותר וכעת נמצא פתרון נוסף – אימונים לחיזוק השרירים. כן, מתברר שכל מה שאתם צריכים לעשות כדי לישון טוב יותר זה לעשות את האימון הנכון, בזמן הנכון.
לאימוני כוח יש לא מעט יתרונות בריאותיים: הם יכולים לשפר את חילוף החומרים, למנוע יריד במסת שריר, להפחית את אחוזי השומן בגוף, שיפור מערכת העיכול ואף הפחתת דיכאון. אך מחקר שפורסם לאחרונה על ידי חוקרים מגרמניה חושף כי אימוני כוח המתמקדים בחיזוק שרירי הגוף יכולים גם לעזור לכם לישון טוב יותר.
המחקר התבסס על סקרים שנעשו בקרב כ-23 אלף מבוגרים (מעל גיל 18) שנשאלו, בין היתר לגבי הרגלי האימונים שלהם ואיכות השינה שלהם. המשתתפים התבקשו לענות על השאלה: "כמה ימים בשבוע אתם מבצעים פעילויות גופניות שנועדו לחיזוק השרירים, כמו אימוני התנגדות או אימוני כוח?". התשובות כללו מגוון רחב של תרגילים ופעילויות, כמו אימוני כוח (שימוש במשקולות, שימוש בגומיית התנגדות ועוד), סקוואטים, שכיבות סמיכה ועוד. לאחר מכן, הם התבקשו להעריך את איכות השינה שלהם והתבקשו לענות על השאלה: "במהלך השבועיים האחרונים, באיזו תדירות חוויתם קושי להירדם או קושי לישון שינה רצופה?".
עוד ב-mako בריאות:
>> מומחים: הנגיף האסייתי שעלול להפוך למגפה הבאה
>> סובלים מבעיות בעיכול? אולי זאת הסיבה
>> מומחה חושף תסמין חדש: "לשון קורונה"
לאחר ניתוח התשובות, החוקרים מצאו כי אלו שעסקו בפעילות גופנית הכוללת תרגילים לחיזוק השרירים היו בסבירות נמוכה יותר לסבול מ"שינה לקויה" או "שינה לקויה מאוד". לדברי החוקרים, מרבית המחקרים על פעילות גופנית ושינה בדקו פעילות אירובית וזהו למעשה המחקר הראשון מבוסס אוכלוסייה שמצביע על קשר בין אימונים לחיזוק השרירים ואיכות השינה.
ממצא מעניין נוסף, הראה שאתם לא חייבים אימון ארוך ואינטנסיבי כדי ליהנות מהיתרון הזה. לדברי החוקרים, גם אם תעשו קצת יותר תרגילים לחיזוק השרירים, זה יכול להספיק כדי לשפר את השינה. ועם כל היתרונות הבריאותיים שיש לאימונים הללו, תוכלו לתפוס שתי ציפורים במכה אחת: גם לשפר את הבריאות וגם לשפר את איכות השינה.