האימונים שמשאירים אותנו נוטפים זיעה יכולים להרגיש לנו כאימונים האינטנסיביים ביותר. אבל מתברר שלא תמיד ההרגשה שלנו מדויקת – ישנם לא מעט גורמים המשפיעים על כמות הזיעה שאנחנו מפרישים ויותר זיעה לא בהכרח מעידה על אימון ששרף המון קלוריות.
>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?
כשטמפרטורת הגוף שלנו עולה, בלוטות הזיעה שלנו מפרישות זיעה והתאדות הלחות מהעור עוזרת לקרר את הגוף. כמובן שזיעה מופרשת גם במצבים נפשיים מסוימים – ולא רק פיזיים, כמו לחץ, פחד וחרדה.
כמות הזיעה שלנו במהלך אימון מושפעת מגורמים שונים, כמו מין (גברים נוטים להזיע יותר מנשים), גיל (אנשים צעירים מזיעים יותר ממבוגרים), גנטיקה, טמפרטורה ולחות. גורם נוסף שמשפיע על כמות הזיעה שאנחנו מפרישים היא משקל – אנשים מלאים יותר נוטים להזיע יותר, מאחר שהגוף שלהם מייצר יותר חום.
עוד ב-mako בריאות:
>> סכנה: גם אתם עושים את הטעות הזאת במטבח?
>> טיפ תזונה מפתיע הוביל למהפך המדהים של הישראלי
>> בנות, תתפלאו: זה הדבר הכי טוב לגוף שלכן
ככל שאתם יותר בכושר - כך תזיעו יותר
פקטור נוסף שקובע כמה נזיע באימון הוא רמת הכושר שלנו. למרבה ההפתעה, אנשים שנמצאים בכושר גופני טוב יותר נוטים להזיע יותר מאלו שפחות בכושר. מחקרים מראים שככל שהכושר הגופני משתפר, כך ויסות הטמפרטורה בגוף פועל מוקדם יותר ומקרר את הגוף מהר יותר – בכך מאפשר לכם לעבוד קשה יותר ולהזיע הרבה יותר.
אם יצא לכם לשקול את עצמכם מיד אחרי אימון, ייתכן שהמשקל יראה לכם שהשלתם כמה גרמים, כשלמעשה מדובר במים שתשיבו לעצמכם ברגע שתשתו ותשיבו לגוף שלכם את הנוזלים שהוא זקוק להם. זה לא בהכרח מעיד על כמות הקלוריות ששרפתם במהלך האימון.
מנגד, חשוב לציין שמעט זיעה אינה בהכרח מעידה על אימון לא יעיל או שאתם לא עובדים מספיק קשה. ייתכן שהזיעה שלכם מתאדה במהירות, כי אתם מתאמנים במזגן, או באוויר הפתוח (במקרה שמדובר ביום עם הרבה רוחות). וכאמור, זיעה גם מושפעת מגנטיקה וייתכן שאתם פשוט לא מזיעים הרבה באופן טבעי.