לכל אחד מאיתנו יש קצב הליכה האופייני לו, כזה שפיתחנו עם הזמן. חלקנו הולכים מהר יותר אחרים וחלקנו נאלצים לרוץ כדי לעקוב אחרי אנשים אחרים. תהיתם אי פעם אם לקצב ההליכה שלכם יש השפעה על הבריאות שלכם? חוקרים מבריטניה החליטו לבדוק את העניין לעומק - וביצעו מחקר שכלל מעל 400 אלף משתתפים וארך שש שנים.
>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?
המחקר פורסם בכתב העת הרפואי European Heart Journal והראה כי בהחלט משתלם לשים לב לקצב הצעדים שלנו. לאחר שהחוקרים הביאו בחשבון גורמי סיכון כמו עישון, מדד BMI ותזונה – הם מצאו כי אנשים שהולכים בקצב איטי יותר נמצאים בסיכון מוגבר של פי 1.8-2.4 למוות כתוצאה ממחלת לב. הסיכון הגבוה ביותר למוות ממחלת לב היה בקרב משתתפים (גברים ונשים כאחד) בעלי BMI נמוך (תת-משקל).
פרופ' תום ייטס, החוקר הראשי במחקר, טוען כי קצב הליכה יכול להוות אינדיקציה לרמת הכושר של אנשים. הוא טוען כי קצב ההליכה שדווח על ידי המשתתפים התקשרה במידה רבה ליכולת הגופנית שלהם, שנמדדה באמצעים אובייקטיבים. "לפיכך, קצב הליכה יכול לשמש לזיהוי אינדיבידואלים בעלי כושר גופני נמוך וסיכון למוות מוקדם גבוה", הוסיף. לטענת החוקרים, בעקבות ממצאים אלו, ייתכן שניתן יהיה לסייע לאנשים אלו לשפר את הכושר הגופני שלהם על ידי אימונים מותאמים.
החוקרים ניסו לבחון בנוסף האם קצב הליכה עשוי להיות קשור להתפתחות של מחלת הסרטן, אך לא נמצא קשר כזה. ממצאים אלו תואמים למחקר קודם שנעשה על ידי המכון הטכנולוגי של מסצ'וסטס שמצא כי אנשים שנוטים ללכת מהר עשויים ליהנות מתוחלת חיים גבוה יותר פי 10 מאנשים שלוקחים את הזמן.
עוד ב-mako בריאות:
>> האיום הבריאותי שמסכן את הציבור הישראלי
>> מרגישים עייפים כל הזמן? אולי זו הסיבה
>> כך ג'ניפר לורנס נכנסה לכושר שיא
על פי משרד הבריאות, מחלות לב הן סיבת המוות השנייה בישראל, לאחר סרטן ובשנת 2011, הן היוו כ-17 אחוז מכלל הפטירות בישראל. הקפדה על אורח חיים בריא, הכולל פעילות גופנית, תזונה נכונה והימנעות מעישון יכולה לסייע למנוע מחלות לב ולהפחית את סיכון התמותה.