הסיבה לכך שאנו חולמים אמנם עדיין לא הובנה לחלוטין על ידי המדע, אך מחקרים רבים מראים ששינה היא בהחלט חיונית לבריאות שלנו, בייחוד בכל הנוגע לתפקוד קוגנטיבי, שמירה על ריכוז ושיפור הזיכרון.
>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?
חוקרים רבים עדיין מנסים להבין מה עומד מאחורי החלומות שלנו וכיצד הם משפיעים עלינו – וכעת נראה שיש להם תפקיד משמעותי בבריאות הנפשית שלנו.
מחקר חדש טוען כי חלומות עלולים להיות חשובים להתמודדות שלנו עם אירועים מלחיצים בחיינו. ישנם ארבעה שלבי שינה, כאשר האחרון – REM, הוא שלב החלימה ונחשב כמסייע לאחסון זיכרונות, לשיפור הלמידה ולוויסות מצב הרוח. דברים רבים יכולים להפריע לשלבי השינה שלנו, מאלכוהול ועד לטמפרטורת הגוף.
המחקר פורסם בכתב העת המדעי Journal of Neuroscience ומצא כי אנשים שנמצאים יותר זמן בשלב השינה REM, היו בסיכון נמוך יותר לחוות פעילות מוחית הקשורה בפחד כאשר ניתנו להם שוקים חשמליים ביום שלמחרת. בהתאם לתוצאות, החוקרים הסיקו כי אנשים שישנים מספיק בשלב ה-REM לפני מאורע מלחיץ, יכולים להפחית את הסיכון שהם יפתחו הפרעת דחק פוסט-טראומטית.
עוד ב-mako בריאות:
>> שותים קפה על בטן ריקה? אתם חייבים להפסיק
>> ההרגל הנפוץ שגורם לכם להשמין בלי לשים לב
>> למה נהיינו כל כך רגישים לחלב ולחם?
אמנם מחקרים אחרים כבר קישרו בעבר בין פוסט טראומה לשינה, רובם התמקדו בניתוח ההשפעות של לילה יחיד או את ההשפעות של שינה לאחר מאורע טראומטי, ולא לפניו. במחקר הנוכחי, צוות החוקרים בדקו את השינה של משתתפים (גברים ושונים) בטווח זמן ממושך, כולל שימוש בדימות מוחי.
למרות שיש צורך במחקרים נוספים, כאלו שיתעמקו בשלבי שינה נוספים, צוות החוקרים אמר כי "התוצאות של המחקר מצביעות על כך ששלב ה-REM עשוי לשמש כמגן", בכך שהוא עלול להגן מפני פוסט טראומה.