כולנו רוצים לשמור על כושר, להרגיש חזקים יותר, אנרגטיים יותר, להיראות ולהרגיש טוב, ואם אפשר גם לשמור על כדור הארץ על הדרך – מה טוב. בשנים האחרונות המודעות להשפעת האדם על הסביבה לא פוסחת על אף אחד מאיתנו, אז איך אפשר לשלב בין כושר גופני לשמירה על הסביבה? עם כמה צעדים קטנים תוכלו לשפר את הכושר ולהפוך את העולם לנקי ונעים יותר:
- שלבו את שתי האהבות – לאחרונה הוקמו מיזמים קטנים בהם קבוצות חברים או גופים מתאגדים לאיסוף פסולת מהחופים ושמורות הטבע תוך כדי ריצה או הליכה ספורטיבית. מדובר בפעילות שבה גם רצים או מבצעים הליכה מהירה וגם אוספים את הפסולת שמזהמת את הים והסביבה. אז איך עושים את זה? חפשו מיזמים כאלו ברשתות או שתקימו אחד כזה משלכם. פשוט יוצאים לטבע, נהנים מפעילות גופנית ומסביבה נקיה לאחריה. אין תחושה נעימה יותר כמו אחרי ספורט ותחושה של משהו טוב שעשיתם בשביל העולם.
- העדיפו ספורט בחוץ – חשוב להבין שכשאתם בוחרים לרוץ על הליכון או להתאמן במבנה סגור, אתם משתמשים בחשמל רב, שדורש הרבה אנרגיה, שהפקתה מייצרת לרוב גם לא מעט פליטות מזהמות. תחשבו כמה חשמל מתבזבז בשביל שתרוצו שעה על המכונה, ולזה נוספים גם המזגן והתאורה. לעומת זאת, כשאתם בוחרים להתאמן ולרוץ באוויר הפתוח, אתם לא מבזבזים שום חשמל ולא מזהמים את הסביבה, זה נטו אתם והגוף שלכם. בנוסף, אימוני כושר ובעיקר ריצה בחוץ, עדיפה על פני ריצה על הליכון, גם מבחינה בריאותית.
- מגיעים ברגל או באופניים – במקום לנסוע למכון הכושר, לשיעור פילאטיס או לנקודת המפגש של האימון שלכם, בחרו לנסוע באופניים, ללכת ברגל או לרוץ, ככה גם תחסכו בדלק וגם תשמרו על הכושר והבריאות שלכם, תחסכו את זמן החימום של האימון ותרגישו הרבה יותר טוב עם עצמכם.
- העדיפו ברזיות או בקבוקים רב פעמיים – כמה נוח זה לצאת החוצה ולרכוש בקבוק מים מפלסטיק כשמתעוררת בנו תחושת צמא, אך בקבוק הפלסטיק התמים הזה שממלא את תחושת הצמא הרגעית שלנו, מזהם את הסביבה לזמן רב. הפלסטיק שאינו מתכלה מזהם את הים, את היבשה, ואף את מי השתייה שלנו. אז מה עושים כשצמאים בזמן פעילות גופנית? שתו מברזיות או רכשו בקבוק שתייה רב פעמי שילווה אתכם לכל האימונים שלכם.
- תחשבו ירוק גם בהקשר של נעלי כושר וריצה – חינכו אותנו דרך פרסומים של מותגי הספורט השונים, שאנחנו צריכים להחליף נעלי כושר וריצה כל מספר קילומטרים, כאשר הקילומטראז' מעט משתנה מחברה לחברה. האמת היא, שאתם לא באמת צריכים להחליף כל כך מהר את הנעליים שלכם, וכל החלפה כזו פוגעת בסביבה הרבה מכפי שאנחנו יכולים להבין. שמרו את הנעליים שלכם עד שאתם מרגישים שהן כבר לא נוחות לכם, או שהן בלויות. איך לקנות נעליים ולשמור על הסביבה? בחרו זוג נעלי ריצה אחד ולא כמה, כזה שמתאים לכמה שיותר סוגי ריצה. אם בעבר רכשנו נעלי ספורט לכל פעילות, היום אפשר לבחור בנעלי ריצה שיתאימו להכל. בנוסף, ניתן לכבס נעלי ריצה כדי לחדש אותם במקום לזרוק ולקנות מחדש.
- לאחר האימון, השתמשו בחלבון טבעוני – סיימתם אימון ואתם רוצים לקנח בשייק חלבון? היום יש יותר ויותר אבקות חלבון מחלבון סויה, אפונה או חומוס, שאפשר להכניס לשייק שלכם במקום אבקת חלב. תעשיית המזון מן החי אחראית לכ-18% מפליטות גזי החממה, ובמיוחד מזהמת תעשיית הבקר שאחראית לכמות עצומה של פליטות מתאן. כשאתם מפחיתי בצריכת חלבון מן החי אתם שומרים על הסביבה וגם שותים שייק נטול רגשות אשם ובריא יותר לגוף שלכם. ואם כבר שייק – וותרו על קשיות הפלסטיק, שאינן ניתנות למחזור ופוגעות בצורה דרמטית ביצורי הים המסכנים.
- בגדי כושר – בגדי כושר לרוב נשארים איתנו זמן רב. הם לא מתבלים בקלות ואפשר גם לקנות יד שניה. בנוסף, אם אתם קונים בגדי כושר, נסו לקנות מקומי, עוד דבר שיכול לחסוך בשינוע וייבוא שמזהמים את הסביבה. בגדי כושר שאינם בשימוש, אפשר להעביר הלאה למי שצריך במקום לזרוק וזכרו את משפט המפתח של היום – פחות זה יותר, אין צורך במלתחת בגדי כושר מפוארת, אל בפריטים שבאמת ישרתו אתכם באימונים.