עוף באפונה ושומרבשישי תמיד תמצאו על השולחן של יונית צוקרמן סיר אפונה - לפעמים עם קציצות ותפוחי אדמה ולפעמים עם עוף ושומר. השבוע הוא שבוע של עוף, שמתבשל ברוטב אדום ויוצר חגיגה גדולה שמגיעה לשיאה במפגש עם האורז והסלט
יונית סולטן צוקרמן
| mako אוכל
| פורסם 17/01/19 15:00
צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל |
לא יודעת אם סיפרתי לכם, אבל אצלי אין מצב שביום שישי אין סיר אפונה. מה שכן, פעם אני מכינה סיר צהוב, עם קציצות, תפוחי אדמה וגזר גמדי, ופעם סיר אדום עם עוף ושומר. אם תשאלו את ליאור, הקטנה שלי, מה היא מעדיפה היא ישר תגיד אדום, ואם תשאלו את אמא שלה היא תגיד שדווקא הצהוב הוא הדבר האמיתי. מה שבטוח, שני הסירים טעימים בטירוף, והסיר עם העוף הוא גם הכי קל בעולם. רק אל תשכחו להכין אורז ליד וסלט חי גדול.
>> לבלוג של יונית צוקרמן - מלכת המטבח המצרכים :
אופן ההכנה:1 מטגנים את הבצל עד שהוא נהיה שקוף. מוסיפים את העוף וממשיכים לטגן עד שהוא מזהיב. 2 בינתיים שוטפים את האפונה והגזר ומסננים. 3 מוציאים את חלקי העוף ומכניסים במקומם את האפונה והגזר והשומר. מערבבים. 4 מתבלים, מערבבים, ומוסיפים מים רותחים כך שיכסו את העוף ועוד חצי ס"מ. מערבבים שוב. 5 מוסיפים את הכוסברה, מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה כשעה. |